Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Να σταματήσει η φορολογική βία της ΑΤΑ

Όταν το κράτος επιβάλλει έμμεσους φόρους προς το σύνολο του λαού , ένας μέρος εξ αυτών αποδίδεται στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα , μέσω της επινόησης της ΑΤΑ (Αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή) και ασκείται βία στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα όπως καταβάλουν στους υπαλλήλους τους την λεγόμενη ΑΤΑ. Δηλαδή οι επιχειρήσεις πληρώνουν δύο φορές την αύξηση των εμμέσων φόρων.

Επιπλέον όσοι δεν απολαμβάνουν της ΑΤΑ , όπως είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες , οι αγρότες , οι άνεργοι  , δηλαδή ένα μεγάλο μέρος του λαού μένουν ανυπεράσπιστοι από την αύξηση των ειδών κατανάλωσης δια της έμμεσης φορολογίας.
Το κράτος με λίγα λόγια δια της ΑΤΑ φροντίζει να κρατά ψηλά την αγοραστική δύναμη των υπαλλήλων του και να υποβιβάζει την αγοραστική δύναμη της υπόλοιπης κοινωνίας.
Ο θεσμός της ΑΤΑ αναιρεί την αρχή της ισοπολιτείας και ισονομίας και δημιουργεί προνομιούχες ομάδες ανάμεσα στο λαό προκαλώντας κοινωνικό χάσμα .
Η ΑΤΑ είναι ένας θεσμός που επινόησε το πελατειακό πολιτικό σύστημα για να διασφαλίζει την συναίνεση ενός σημαντικού μέρους της κοινωνίας σε όλα τα αίσχη και τις προδοσίες που διαπράττει.
Η ΑΤΑ είναι ένας θεσμός αντικοινωνικός , παρασιτικός και τυραννικός που πλήττει άμεσα την παραγωγική βάση της κοινωνίας.
Θέση του εθνικοκοινωνικού ΕΔΗΚ είναι πως η ΑΤΑ πρέπει άμεσα να καταργηθεί για να ελαφρυνθεί η κοινωνία από την φορολογική βία που της ασκεί το παρασιτικό κράτος.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ
υποψήφιος προεδρικών εκλογών της κυπριακής δημοκρατίας