Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Η απόφαση της κυβέρνησης Χριστόφια με την σύμφωνη γνώμη ολόκληρου του κατεστημένου , να στηρίξει το ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα υποθηκεύοντας τον πλούτο και την εργασία του λαού, έριξε την Κύπρο σε ένα σκοτεινό τούνελ που η έξοδος του δεν διακρίνεται ούτε στην φαντασία μας.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές πιστεύουμε πως η έξοδος από την οικονομική κρίση , δεν θα επιτευχθεί μέσω της τρόικας ή κάθε άλλης μορφής υποθήκευσης της εργασίας και της περιουσίας του λαού για την στήριξη των τραπεζών.

Τουναντίον , η υπαγωγή της οικονομίας μας στην τρόικα και στα αντιλαϊκά , αντιπαραγωγικά μέτρα που θα επιβάλει , θα φέρει δυστυχία στο λαό και επανάπαυση στους τραπεζίτες και στην ολιγαρχία του πλούτου που τους περιστοιχίζει.
Η πατρίδα μπορεί να βρει το δρόμο της μέσα από ένα εθνικοκοινωνικό κράτος , που θα στηρίξει την παραγωγική βάση της κοινωνίας , απαλλάσσοντας την από το βάρος του υπέρογκου δημοσιοϋπαλληλικού τομέα και από την ληστρική εξάρτηση της από το ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Όσο ο λαός θα χειροκροτεί την αγαστή σχέση πολιτικού κατεστημένου και οικονομικής ολιγαρχίας (τραπεζοκρατίας-πλουτοκρατίας) θα παραμένει δέσμιος της μοίρας που ο ίδιος επέλεξε . Υπεύθυνος για την φτώχεια του , για την σκλαβιά του , για την εν γένει κατάσταση του.
Στον ίδιο το λαό εναπόκειται η απόφαση να πορευθεί προς μια δίκαιη πολιτεία ή να δεχθεί τη σκλαβιά και τον εξευτελισμό του παρόντος οικονομικό-πολιτικού συστήματος.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές είμαστε οι εχθροί αυτού του συστήματος. Όποιος νομίζει πως η ζωή αυτού και της πατρίδος συνθλίβονται μέσα σε αυτό το τυραννικό σύστημα , ας έρθει μαζί μας να πολεμήσει.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ
υποψήφιος προεδρικών εκλογών της κυπριακής δημοκρατίας