Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Αντίσταση στις οικονομικές επιλογές της δεξιάς

 Η Δεξιά και οι δορυφόροι της , θέλουν να υποτάξουν την Κύπρο στον έλεγχο της τρόικας που θα επιβάλει την αναστήλωση των τραπεζών , υποθηκεύοντας την περιουσία και την εργασία του λαού.
Η προσπάθεια Χριστόφια για απεγκλωβισμό από την τρόικα , μέσω δανείου από την Ρωσία αποτελεί θετική εξέλιξη εάν τα λεφτά του δανείου δεν δοθούν στους ντόπιους τοκογλύφους αλλά κατευθυνθούν μέσα από ένα κρατικό χρηματοπιστωτικό σύστημα στην ενίσχυση της παραγωγής , λαικής βάσης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που συνδέονται με την ντόπια παραγωγή.

Ταυτόχρονα πρέπει να ασκηθεί αυστηρός έλεγχος στο ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα και να δοθούν κίνητρα στους καταθέτες για μεταφορά των κεφαλαίων τους προς το κρατικό τραπεζικό σύστημα ή προς μεγάλες επιχειρήσεις κοινωνικής βάσης . Στα πλαίσια αυτά θα μπορούν να κοινωνικοποιηθούν όλοι οι ημικρατικοί οργανισμοί και να απαλλαχθεί φορολογικά ο λαός από το άχθος περίπου 30.000 υπαλλήλων.
Ο Χριστόφιας μπορεί να δώσει μια λαϊκή κατεύθυνση στην οικονομία εάν τελικά δεν υποκύψει στις ξένες πιέσεις αλλά και στις αρπακτικές απαιτήσεις της ντόπιας πλουτοκρατίας – τραπεζοκρατίας εκκλησίας και ιδιωτών.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα στηρίζει κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της λαϊκής οικονομίας , κάθε προσπάθεια που αντιτάσσεται στην απληστία της ολιγαρχίας.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ
υποψήφιος προεδρικών εκλογών της κυπριακής δημοκρατίας