Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ανησυχεί ο ΔΗ.ΣΥ με το άνοιγμα Χριστόφια προς την Ρωσία

Ανησυχεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός για την πορεία που παίρνουν τα πράγματα σε σχέση με την προσπάθεια δανειοδότησης της Κύπρου από την Ρωσία.
Διότι γνωρίζουν πως ένα νέο δάνειο απο τη Ρωσία δεν μπορεί να δοθεί χωρίς κάποιες απαιτήσεις , ειδικά στο θέμα της συμμετοχής στην εκμετάλλευση των οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ από την Ρωσία που θα συνεπάγει και την παρουσία αμυντικών δυνάμεων της Ρωσίας στη περιοχή.
Τι φοβάται η δεξιά από μια τέτοια εξέλιξη;
Πρώτον ότι μέσα από το δάνειο και την διαχείριση του θα τεθούν αιτήματα κρατικοποίησης και ελέγχου των τραπεζών που κάποια στιγμή δεν θα ελεγχθούν από το πολιτικό σύστημα υπεράσπισης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Δεύτερον ότι θα χάσει την μονοκρατορία της κυπριακής οικονομίας η τρόικα η οποία υπόσχεται προστασία των τοκογλύφων με σκληρά μέτρα στο λαό .
Τρίτο ότι θα περιπλέξει στο σύστημα ασφαλείας της κυπριακής ΑΟΖ που διεκδικεί το Ισραήλ και οι αγγλικές βάσεις , την ρωσική πολεμική μηχανή. Γεγονός που θα χαλάσει τα σχέδια της φιλοσιωνιστικής ολιγαρχίας.
Ο Χριστόφιας πολύ καλά κάνει να απευθύνεται προς την Ρωσία και είναι ότι καλύτερο πράττει στην κατά τα άλλα ολέθρια διακυβέρνηση του .
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές συμφωνούμε με το άνοιγμα προς την Ρωσία , αρκεί να γίνει επ' ωφελεία του λαού και όχι των ολίγων τραπεζιτών και πλουτοκρατών . Θεωρούμε επίσης πως η παρουσία της ρωσικής πολεμικής μηχανής μπορεί να συμβάλει στην εδραίωση μιας πανεθνικής ισχυρής άμυνας που θα συνοδευτεί με την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ.
Είναι σημαντικό να γίνει το βήμα προς την Ρωσία και τα υπόλοιπα θα προκύψουν ως αναγκαία συνέπεια των νέων δεδομένων.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος - ΕΔΗΚ