Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Κύπρον ου μ' εθέσπισεν οικείν Απόλλων

Ένα χρόνο μετά την έκρηξη στο Μαρί με 13 συμπολίτες μας νεκρούς και 68 τραυματίες και η δικαιοσύνη εξακολουθεί να βρίσκεται αλυσοδεμένη στο προεδρικό μέγαρο και οι κατηγορούμενοι να σφυρίζουν αδιάφοροι και να παριστάνουν τις αθώες περιστερές. Πολιτικές ευθύνες αλληλένδετες με ποινικές , από τον πρόεδρο της δημοκρατίας , τους τότε υπουργούς εξωτερικών και αμύνης , αλλά και την επιτροπή άμυνας της βουλής , υποβαθμίστηκαν και κουκουλώθηκαν μέσα στις διαδικασίες της έρευνας. Οι ένοχοι του πολιτικού κατεστημένου εξακολουθούν να κυβερνούν ένα λαό που δεν έχει καμία θεσμική προστασία από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας .

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στο Μαρί , στεκόμαστε θεσμικά ανυπεράσπιστοι μπροστά σε ένα νέο απεχθές έγκλημα της κυβέρνησης Χριστόφια , που με την συναίνεση του γενικού εισαγγελέα και την ένοχη σιωπή του κατεστημένου αποφάσισε να κατατμήσει την πατρίδα και να την πουλήσει στους τούρκους κατακτητές.
Η υπόθεση Τύμβιου άνοιξε το τύμβο της πατρίδος .
Ο νεκροθάφτης της Κύπρου , Δημήτρης Χριστόφιας μαζί με τον γενικό εισαγγελέα , τους πρόσφυγες που τρέχουν στα όργανα της κατοχής για να πουλήσουν την γη της πατρίδος και το συνένοχο πολιτικό κατεστημένο , στέκονται πάνω από τον ανοικτό τάφο και ρίχνουν εντός του ένα ένα τα κομμάτια της πατρίδος .
Όταν τελειώσει αυτή η κηδεία η νύκτα της δουλείας θα σκεπάσει για πάντα τον ουρανό της Κύπρου.
Αλλά ακόμα και τότε η πατρίδα δεν θα χαθεί . Γιατί ο άναξ ου το μαντείον εν Δελφοίς , θέσπισε με θείον και ακατάλυτο θεσμό να κατοικούν αυτή τη γη οι Έλληνες.
Η ώρα της τιμωρίας θα έρθει και ο στρατός της εκδίκησης και της νίκης θα βαδίσει πάνω από το πυρπολημένο αίσχος της προδοσίας .


Λουκάς Σταύρου
υποψήφιος προεδρικών εκλογών