Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Η σεληνόφωτη φιέστα της κυπριακής ολιγαρχίας στο Κούριο

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της κυπριακής δημοκρατίας και των κατοχικών αγγλικών βάσεων , προστάτεψαν την ψεσινή σεληνόφωτη φιέστα της κυπριακής ολιγαρχίας.
Οι δυνάμεις καταστολής και περιφρούρησης της ολιγαρχίας , είχαν διαταγή να μην αφήσουν το λαό , το πόπολο , τον χυδαίο όχλο , να πλησιάσει τον χώρο του Κουρίου και να υποβαθμίσει με την παρουσία του την μεγαλοπρέπεια της ολιγαρχικής εορτής.

Έκριναν οι κρατούντες ολιγάρχες , ότι από τον λαό προέρχονται διάφοροι κίνδυνοι για αυτούς και τις περιώνυμες φαμίλιες τους , από ανεξέλεγκτα και ύποπτα μικρόβια μέχρι φωνασκίες και έτσι με τα δρακόντια μέτρα που πήραν , απέτρεψαν ανεπιθύμητες εξελίξεις.
Ο λαός βέβαια με την σειρά του δεν είχε καμία απαίτηση συμμετοχής. Γιατί να ενοχλήσει μια παράσταση της σεβαστής ηγεσίας του , πολιτικής και θρησκευτικής , όπου οι υψηλοί καλεσμένοι τουρκοκύπριοι προέβαλαν την “απομόνωση” τους και οι άγγλοι κατακτητές την “κυριαρχία” τους; Έτσι η φιέστα επιτέλεσε τους σκοπούς της και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι , όπως στα παραμύθια με το ευτυχισμένο τέλος .

Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ