Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε φαίνεται ξεκάθαρα πως η μόνη δύναμη που μπορεί να αντισταθεί στην ιδιότυπη κατοχή της πατρίδας μας από το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Υπερκράτος είναι ο λαός. Μοναδικό όπλο αυτού του λαού είναι μια ιδεολογία και ένα πολιτικό πρόγραμμα που να υπηρετεί την θέληση του, να εκφράζει την ελευθερία της σκέψης του και να υπεραμύνεται των οικονομικών του συμφερόντων ενάντια στην πλουτοκρατία αλλά και ενάντια στην εθνική του αλλοτρίωση. Το ερώτημα είναι τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια ο εθνικισμός στην Ελλάδα; Μπόρεσε να παράξει μια τέτοια ιδεολογία και ένα τέτοιο πολιτικό πρόγραμμα; Τα γεγονότα μαρτυρούν ότι αρκέστηκε σε αποσπασματικές κινήσεις, σε πολυετής ιδεολογικές έρευνες, σε ξένα ιδεολογήματα που δεν ταιριάζουν στον χαρακτήρα του Έλληνα. Ο εθνικισμός στην Ελλάδα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το νόσημα του ολοκληρωτισμού. Ως εκ τούτου αυτό-απομονώθηκε και έχασε την επαφή του με τον λαό και το λαϊκό αίσθημα.


Πράγματι η παρούσα δημοκρατία είναι η τυραννία της πλουτοκρατίας και των μέσων που αυτή διαθέτει προς διαμόρφωση της κοινής γνώμης, όμως τούτο δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταδικάσουμε την δημοκρατία καθαυτή ως πολίτευμα αλλά να εντοπίσουμε τα λάθη της και να παλέψουμε μαζί με τον λαό να τα διορθώσουμε. Πιστεύουμε πως κανένα καθεστώς δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του χωρίς τη λαϊκή συναίνεση και αυτή τη λαϊκή συναίνεση την κερδίζεις με αγώνες κοντά στον λαό, κοντά στα προβλήματα του, στα συμφέροντα του που καταπατούνται, κοντά στα οράματα του.
Ο εθνικισμός με τις ολοκληρωτικές του περιχαρακώσεις, που στην ουσία είναι στοιχεία της ακροδεξιάς αντίληψης, άφησε την αριστερά να αλώσει την λαϊκή συνείδηση και να παρουσιάζεται ως ο εκφραστής της λαϊκότητας. Χρόνια δουλειάς και αγώνων για τον εθνικισμό χάνονται από αυτήν την ιδεοληψία του ολοκληρωτισμού. Δεν θα εξετάσουμε εδώ από πού προήλθε αυτή η αντίληψη, εκείνο που έχει σημασία σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνά το έθνος είναι να βρούμε τον δρόμο μέσα από την δημοκρατία και την υπεράσπιση και βελτίωση αυτής, να εκφράσουμε τη λαϊκή θέληση και να συνταιριάξουμε την αρχή της λαϊκής εξουσίας με την εθνική ανεξαρτησία.
Το έθνος δεν σώζεται από λοχίες αλλά μόνο μέσα από την λαϊκή αφύπνιση και αγωνιστική συμμετοχή. Χρέος των εθνικιστών είναι να πάνε κοντά στον λαό και να απωθήσουν με τον αγώνα τους την αριστερίστικη θολοκουλτούρα που επισκιάζει την συνείδηση του.
Εθνικισμός και δημοκρατία είναι αλληλένδετα με τον Ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία μας.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ