Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΚΥΡΙΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΜΗΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤE ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Νέος κύκλος συνομιλιών ετοιμάζεται μέσα στο παλαιό νεφελώδες πνεύμα της υποχώρησης. Οι εκλογές στα κατεχόμενα με την συμμετοχή των εποίκων ανέδειξαν ως εκπρόσωπο των κατοχικών δυνάμεων, τον κ. Έρογλου, ο οποίος θα παρακαθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών με τον νόμιμο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπό τον απαράδεκτο τίτλο του εκπροσώπου των τουρκοκυπρίων. Η δική μας πλευρά αρνείται να κατανοήσει το γεγονός ότι ο κ. Έρογλου δεν αντιπροσωπεύει τους τουρκοκύπριους αλλά την πιο σκληρή γραμμή του τουρκικού επεκτατισμού, η οποία εκφράζεται και από την λεγόμενη πολιτική ομήγυρη που δεν είναι παρά ειδεχθείς φονιάδες γκρίζοι λύκοι και παρακρατικοί εκφραστές της τουρκικής αρπακτικότητας.
Μας είναι ακατανόητη η εμμονή του κ. Χριστόφια να υποβαθμίζει το αξίωμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και να σύρεται στις αγγλοτουρκικές πλεκτάνες. 
Θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος είναι πως πρέπει να γίνει απογραφή των τουρκοκυπρίων υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη συνέχεια να εκλεγεί μέσα από ελεύθερες εκλογές, τουρκοκύπριος αντιπρόσωπος του εν λόγω πληθυσμού, ο οποίος θα καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών με τον αντιπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας ώστε να διαφανεί επιτέλους ποια είναι η πραγματική βούληση των τουρκοκυπρίων. Το ζήτημα είναι να απεγκλωβιστούν, εάν οι ίδιοι το επιθυμούν, από τον τουρκικό επεκτατισμό και ενδεχομένως από την βία που ασκείται εις βάρος τους. Τότε θα συζητήσουμε με τους τουρκοκύπριους θεμελιώδη ζητήματα όπως η αποδοχή της Ευρωπαϊκής πλειοψηφικής δημοκρατίας, η αποχώρηση του τουρκικού κατοχικού στρατού και των εποίκων, η επιστροφή των ελλήνων προσφύγων και των τουρκοκυπρίων μετοίκων στις εστίες τους, η άρση του κατακτητικού δικαίου της Ζυρίχης και η κοινή συμβίωση σε ένα κράτος ευρωπαϊκό, εντός του οποίου κάθε μειονότητα χαίρει των δικαιωμάτων της.
Όσο οι τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να εκφράσουν καθαρά την θέληση τους, αλλά θα επιβάλλεται η θέληση των κατοχικών δυνάμεων, κάθε διάλογος εκτός του ότι δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα, θα συμβάλει στην παγίωση και αποδοχή των τετελεσμένων της κατοχής.
Συνομιλίες με τους τουρκοκύπριους πάνω στην βάση των αρχών μιας ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας επιβάλλεται να έχουμε, αλλά συνομιλίες με εκπροσώπους της κατοχής που αποσκοπούν στην παγίωση της κατοχής και στην επέκταση αυτής στην υπόλοιπη Κύπρο, είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε.
Να σταματήσουν άμεσα οι συνομιλίες με τον εκπρόσωπο της κατοχής κ. Έρογλου.
Να θέσουμε επιτέλους στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο λύσης που να συνάδει με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το αίτημα της απελευθέρωσης.
Καλούμε τον κ. Χριστόφια να σταματήσει τον εξευτελισμό του αξιώματος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, να σταματήσει το παζάρεμα των δικαίων μας, να σταματήσει τις απαράδεκτες προσφορές προς τους βιαστές της πατρίδος μας.
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ