Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Η ίδρυση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος (ΕΔΗΚ) στηρίζεται πάνω στην αρχή της αυτονομίας των εθνικιστικών δυνάμεων του Κυπριακού Ελληνισμού. Έχουμε πλήρη επίγνωση των προδοσιών που υπέστη αυτός ο λαός πρώτα απ’ όλα από το εθνικό κέντρο, το μικρόψυχο Ελλαδικό κράτος που θεωρούσε πάντα το Κυπριακό σαν μια χάντρα στο κομπολόι των πολιτικών του παιχνιδιών.
Προδοθήκαμε από την κυβέρνηση του Καραμανλή που αδιαφορώντας για το αίμα των ηρώων που πότιζε τα χώματα της γης μας για την Ένωση της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα, υπέγραψε μαζί με τον Μακάριο, ηγέτη τότε της εθναρχεύουσας εκκλησίας, την προδοσία της Ζυρίχης.


Προδοθήκαμε από την χούντα που το 1967 απέσυρε την Ελληνική μεραρχία από τα χώματα μας και την άφησε ανυπεράσπιστη στις ορέξεις των τούρκων και των άγγλων. Προδοθήκαμε από την χούντα όταν το 1974 επιχείρησε ένα πρόχειρο πραξικόπημα αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα της αποτυχίας του.
Προδοθήκαμε για άλλη μια φορά από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον πρώτο ηγέτη της μεταπολίτευσης, όταν εγκατέλειψε τον Κυπριακό Ελληνισμό στις ξιφολόγχες των τούρκων εισβολέων με την αιτιολογία της μακράς αποστάσεως Κύπρου και Ελλάδος.
Προδοθήκαμε ακόμα όταν η Ελληνική κυβέρνηση το 2004, μαζί με την αντιπολίτευση, αποδέχονταν να τεθεί το Σχέδιο Ανάν σε διπλό δημοψήφισμα. Αλλά και σήμερα εξακολουθούμε να νοιώθουμε εγκαταλελειμμένοι όταν καμιά επίσημη φωνή από την Ελλάδα δεν εναντιώνεται στις υπερπροσφορές Χριστόφια προς τους κατακτητές και αρνείται να αναλάβει το εθνικό καθήκον της επανατοποθέτησης του Κυπριακού προβλήματος με κυρίαρχο αίτημα την απελευθέρωση.
Η εμπειρία όλων αυτών των προδοσιών επιτάσσει την ύπαρξη ενός αυτόνομου εθνικιστικού κόμματος που θα υπερασπιστεί τις θέσεις και τους σκοπούς του, χωρίς να είναι υπόλογο σε κανένα ούτε να εξαρτάται η δράση του από εξωγενής δυνάμεις. Ένα αυτόνομο κόμμα που να μπορεί να καταγγείλει προς τον Ελληνικό λαό (Κυπριακό και Ελλαδικό) και στρατό κάθε υποχώρηση της Κυπριακής και Ελλαδικής πολιτικής ηγεσίας.
Επειδή υπάρχει διάχυτος ο φόβος πως μπορεί για άλλη μια φορά να σκεπάσει την Κύπρο η ομίχλη της προδοσίας είναι επιτακτική η ανάγκη της ενδυνάμωσης του αυτόνομου εθνικιστικού κόμματος της Κύπρου που θα είναι, στην δεδομένη στιγμή, η μοναδική δύναμη που θα ανατρέψει τα σχέδια του Ελλαδό-Κυπριακού ενδοτισμού.
Η προσπάθεια να ελεγχθεί ο εθνικιστικός χώρος της Κύπρου μέσω εγκαθέτων και διορισμένων ηγεσιών από πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδος, δεν υπηρετεί τον αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού. Διότι πρώτον επιβάλλει αναξιοκρατία και δεύτερον δημιουργεί αισθήματα καχυποψίας. Μόνο οι δυνάμεις της Κύπρου έχουν πλήρη γνώση της Κυπριακής πραγματικότητας και μόνο αυτές μπορούν να οδηγήσουν τον εθνικισμό σε μια ορθή πορεία.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα, μέσα από τις δημοκρατικές δομές του, διασφαλίζει την αυτοδυναμία των Κυπριακών εθνικιστικών δυνάμεων και εγγυάται πως η πορεία του εθνικισμού στην Κύπρο θα χαραχθεί με βάση την εμπειρία των Κυπρίων για το κοινό εθνικό καλό. Περιμένουμε από τις εθνικές δυνάμεις της Ελλάδος να στηρίξουν την προσπάθεια μας και όχι να την υπονομεύουν.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ