Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Η ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΥΘΗΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Δυσοίωνες προοπτικές διαγράφονται αναφορικά με το Κυπριακό από την συσσώρευση πολλών αρνητικών δεδομένων. Μερικά από αυτά τα δεδομένα είναι τα εξής:
1. Οι πιέσεις που ασκούνται από την Αγγλία για άνοιγμα εμπορικών σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – κατεχομένων.
2. Παρατηρείται μια προσπάθεια υπέρβασης των λεγομένων διακοινοτικών συνομιλιών και αναζήτησης ή επιβολής λύσης στα πλαίσια Διεθνούς Διάσκεψης.
3. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και η πρόσφατη συμφωνία-εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από την Τουρκία.
4. Η προσπάθεια αφοπλισμού του Αιγαίου και μετατροπή του σε γκρίζα ζώνη.
5. Η καταφυγή ελληνοκυπρίων στα όργανα της κατοχής και η εκχώρηση της πατρώας γης στους Τούρκους κατακτητές. Γεγονός που προκάλεσε την αρνητική απόφαση του ΕΔΑΔ.
6. Η οικονομική στήριξη των κατεχομένων από τους ελληνοκύπριους με τις συχνές επισκέψεις στα κατεχόμενα και την χρησιμοποίηση ακόμα και του αεροδρομίου της Τύμπου για ταξίδια στην Τουρκία.
7. Η συσσώρευση χιλιάδων λαθρομεταναστών μέσω των κατεχομένων στην ελεύθερη Κύπρο.


Εξ αυτών φαίνεται ξεκάθαρα ότι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων είχε μόνο αρνητικά αποτελέσματα. Το αίτημα των εθνικιστών για άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων ως και αυξημένο στρατιωτικό έλεγχο στην περιοχή των Αγγλικών βάσεων Δεκέλειας όπου αποτελεί πύλη εισόδου τούρκων και λαθρομεταναστών θα είναι ένα σωτήριο μέτρο για την Κύπρο. Για την κατάσταση αυτή ευθύνονται οι πολιτικοί που αποδέχτηκαν ευθύς εξ αρχής το άνοιγμα των οδοφραγμάτων που ισοδυναμούσε με άρση της εμπολέμου καταστάσεως και έμμεση αποδοχή των τετελεσμένων της κατοχής. Οι ίδιοι αυτοί ηγέτες που απεδέχθησαν το άνοιγμα των οδοφραγμάτων απεδέχθησαν ενσυνειδήτως στην συνέχεια την συμμετοχή των χιλιάδων εποίκων στο δημοψήφισμα του 2004. Η ευθύνη βέβαια βαραίνει όλο το πολιτικό κατεστημένο αλλά κυρίως τον τότε πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο. Είναι η γνωστή τακτική του Ζυριχικού κατεστημένου να εισάγει την προδοσία με πατριωτικό περιτύλιγμα.
Αναφορικά με τις ασκούμενες πιέσεις για διεθνή διάσκεψη αλλά και για άνοιγμα απευθείας εμπορίου Ε.Ε.–κατεχομένων ευθύνεται επίσης το σάπιο πολιτικό κατεστημένο του τόπου που δεν έθεσε ξεκάθαρα την πρόταση της Ευρωπαϊκής λύσης και που δεν τόλμησε μέχρι σήμερα να καταγγείλει τα σημεία εκείνα του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης που αντιβαίνουν στο νόημα ενός αυτόνομου και ανεξάρτητου κράτους, ισότιμου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ευθύνονται επίσης οι εδώ κρατούντες αλλά και οι εν Ελλάδι, διότι άφησαν το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδος-Κύπρου να παραλύσει αντί να το ενισχύσουν και να το δυναμώσουν.
Ευθύνονται επίσης για την υποβάθμιση του Κυπριακού προβλήματος από πρόβλημα εισβολή και κατοχής σε διακοινοτική «παρεξήγηση». Δεν τόλμησαν επίσης να καταγγείλουν την συμμετοχή της αποσχισθείσας τουρκοκυπριακής μειονότητας στο έγκλημα της αρπαγής της Κύπρου. Άντ’ αυτού έσφιγγαν τα χέρια των φονιάδων και διακήρυτταν όρκους φιλίας και συνεργασίας.
Συμπεραίνεται πως η κύρια αιτία της ζοφερής καταστάσεως που επικρατεί είναι το ενδοτικό πολιτικό κατεστημένο. Μια καινούργια στρατηγική διεκδίκησης και αγώνα θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα και να χαράξει ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Αυτή τη νέα στρατηγική θέτει το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζοντας τις σκέψεις και τους πόθους των ανυποχώρητων Ελλήνων της Κύπρου.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ