Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ

Οι εκλογές που διεξάγονται στα κατεχόμενα την ερχόμενη Κυριακή είναι εξ ορισμού παράνομες. Κατά πρώτον στις εν λόγω εκλογές δεν αντιπροσωπεύεται η τουρκοκυπριακή μειονότητα που είναι και οι νόμιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά το σύνολο των κουβαλητών του τουρκικού στρατού που αποτελεί και την πλειοψηφία έναντι των τουρκοκυπρίων. Οι έποικοι σε τελική ανάλυση είναι εκείνοι που καθορίζουν το αποτέλεσμα των παράνομων εκλογών. Κατά συνέπεια είναι λάθος να ονομάζουμε αυτόν που θα πλειοψηφήσει στις εκλογές αντιπρόσωπο ή ηγέτη της τουρκοκυπριακής μειονότητας. Με τον όρο αυτό νομιμοποιούμε έμμεσα και αποδεχόμαστε τους έποικους ως μέρος της τουρκοκυπριακής μειονότητας. Αποδεχόμαστε επίσης αυτή ταύτη την διαδικασία των παράνομων εκλογών και εμμέσως της αποδίδουμε χαρακτήρα νομιμότητας. Το συμπέρασμα είναι πως ο «ηγέτης» που θα προκύψει από αυτές τις εκλογές εκφράζει όχι τους τουρκοκύπριους αλλά την εν γένει κατοχική κατάσταση.


Ο «ηγέτης» αυτός δεν είναι και ούτε μπορεί να ονομάζεται «Τουρκοκύπριος ηγέτης» αλλά εκπρόσωπος του κατοχικού μορφώματος στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι έποικοι, ο τουρκικός στρατός και η θέληση της Τουρκίας.
Εάν θέλουμε λοιπόν να αποφύγουμε περιστατικά αναβάθμισης του κατοχικού μορφώματος, πρέπει πρώτα εμείς να προσδώσουμε την ονομασία εκείνη στον τούρκο εκπρόσωπο που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δηλαδή του εκπροσώπου του κατοχικού μορφώματος.
Από την στιγμή που θα τον ονομάσουμε εκπρόσωπο της κατοχής και όχι των τουρκοκυπρίων, σημαίνει ότι άμεσα αναφερόμαστε στο πρόβλημα της κατοχής και απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης της από το 1974 μέχρι σήμερα.
Συνεπώς αν πρέπει να γίνει κάποια διαπραγμάτευση με αυτό τον εκπρόσωπο της κατοχής θα γίνει μεταξύ αυτού και της Κυπριακής Δημοκρατίας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών με κεντρικό σκοπό την άρση των δεδομένων της κατοχής, την επέκταση της νομιμότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο κατεχόμενο τμήμα της και την επανένταξη των τουρκοκυπρίων, νομίμων πολιτών, στους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οι συνομιλίες που διεξάγονται υπό την παρούσα μορφή δεν κάνουν τίποτε άλλο από του να εξυπηρετούν την επικοινωνιακή πολιτική της Τουρκίας και να νομιμοποιούν τα τετελεσμένα της κατοχής και του εποικισμού.
Τουρκοκύπριοι θα υπάρξουν τότε μόνο όταν θα αποχωρήσει από την Κύπρο και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης και έποικος. Μέχρι τότε κάθε υποχώρηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον λεγόμενο τουρκοκύπριο ηγέτη θα είναι υποχώρηση στην τουρκική κατοχή. Εάν το πολιτικό κατεστημένο του τόπου κομπάζει ότι ασκεί «ρεαλιστική πολιτική» θα έπρεπε πριν απ’ όλα με ρεαλισμό να ονομάζει τα πράγματα και τις υφιστάμενες καταστάσεις και όχι εντέχνως να τις αποκρύπτει με ορολογίες που δεν ανταποκρίνονται και παραποιούν την πραγματικότητα. Αυτού του είδους ο «ρεαλισμός» δεν είναι τίποτε άλλο από την σύγχρονη έκφραση του ραγιαδισμού.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ