Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ο ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, σε τηλεφωνική παρέμβαση του στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ (18-4-10) απεκάλεσε τον κ. Χριστόφια «ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας». Κόλλησε μέσα στο μυαλό σας κύριε Αβέρωφ το σχέδιο Ανάν και έκτοτε κατευθύνει τις πράξεις και τα λόγια σας. Ο κύριος Χριστόφιας δεν είναι ηγέτης της ελληνοκυπριακής κοινότητας αλλά Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Εάν μια μειονότητα και συγκεκριμένα η τουρκοκυπριακή μειονότητα αποφάσισε από το 1963 να συνταχθεί με τον τουρκικό επεκτατισμό δεν συνεπάγεται ελάττωση του αξιώματος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποβιβασμό αυτού σε ηγέτη κοινότητας.


Ο ύποπτος και σκοτεινός ρόλος του Δημοκρατικού Συναγερμού αποκαλύπτεται μέσα από τα ίδια τα λόγια των ηγετικών στελεχών του. Καταγγέλλουμε προς τον Κυπριακό λαό την διχοτομική φρασεολογία του κυρίου Αβέρωφ που συνιστά πράξη ευθείας επίθεσης κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Ελληνισμός της Κύπρου δεν θα ανεχθεί άλλες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις στους κατακτητές από το αμαρτωλό κόμμα της δεξιάς, τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα διαλυθεί, δεν θα διασπαστεί το εκλογικό της σώμα, δεν θα υποκύψει στα τουρκικά σχέδια τα οποία η αποστατήσασα τουρκοκυπριακή μειονότητα υπηρετεί με ζήλο και φανατισμό.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα (ΕΔΗΚ) θα προστατέψει με όλες του τις δυνάμεις την Κυπριακή Δημοκρατία που αποτελεί την ασπίδα αμύνης του ελληνισμού της Κύπρου.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ