Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΝΕΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΑΛΑΡΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ;

Συνεχάρη ο πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ κύριος Αναστασιάδης , τον Έρογλου που εξελέγη «ηγέτης των τουρκοκυπρίων» όπως τον ονόμασε , στις εκλογές της 18ης Απριλίου.
Ερώτημα πρώτο: οι εκλογές στα κατεχόμενα δεν είναι πια ψευδοεκλογές;
Ερώτημα δεύτερο: Πόσοι ήσαν οι τουρκοκύπριοι και πόσοι οι έποικοι που έλαβαν μέρος στις εκλογές; Διότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι έποικοι είναι τριπλάσιοι των τουρκοκυπρίων. Κατά συνέπεια κύριε Αναστασιάδη, ο Έρογλου δεν είναι ηγέτης των τουρκοκυπρίων αλλά των εποίκων και των ακολούθων του κατοχικού στρατού.


Συμπέρασμα: όταν η πλευρά μας αποδέχεται να καθίσει στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσει την λύση του κυπριακού με ένα ηγέτη που βγήκε μέσα από την βούληση των εποίκων , τότε παραχωρεί ταυτόχρονα το δικαίωμα σε αυτό το κατοχικό εκλογικό σώμα να καταθέτει την θέληση του και τους όρους του στις συνομιλίες. Ώστε πριν τεθεί το περιεχόμενο της συζήτησης ήδη εμείς ενδίδουμε στη κατοχή αποδεχόμενοι ως συνομιλητή τον εκπρόσωπο των κατοχικών δυνάμεων που τον αναγορεύουμε σε ηγέτη των τουρκοκυπρίων.
Με δεδομένες τις μέχρι τώρα θέσεις του Έρογλου που αναφέρονται καθαρά σε δύο λαούς και σε συνομοσπονδιακή λύση δεν καθόλου απίθανο να οδηγηθούμε στον διάλογο για μια χαλαρή ομοσπονδία η οποία θα ικανοποιεί τις τουρκικές απαιτήσεις. Δεν πρέπει να ξεχνούμε πως ο Αναστασιάδης είναι υπερασπιστής μιας τέτοιας χαλαρής ομοσπονδίας που αγγίζει τα όρια της συνομοσπονδίας αν δεν είναι μια συγκαλυμμένη συνομοσπονδία. Προς αυτή τη κατεύθυνση ενδέχεται να στραφούν οι εφεδρείες της υποχώρησης και της συνδιαλλαγής. Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα καλεί όλες τις εθνικιστικές και πατριωτικές δυνάμεις σε επαγρύπνηση.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ