Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΧΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μετέφερε στην Ευρώπη , κατά το εκεί ταξίδι του, ότι η πλευρά μας αποδέχεται το απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα μέσω του λιμανιού της Αμμοχώστου υπό τον όρο της διεκπεραίωσης των γραφειοκρατικών διατυπώσεων από την Κυπριακή Δημοκρατία. Από ότι φαίνεται ο αρχιεπίσκοπος ενεργεί σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πολιτική ηγεσία , δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση στα λεγόμενα του. Πολιτική και εκκλησιαστική εξουσία προχωρούν συντεταγμένα σε μια νέα παραχώρηση στους τούρκους κατακτητές. Αποδέχονται το απευθείας εμπόριο που θα συμβάλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση της οικονομίας του κατοχικού μορφώματος. Η συνεργασία της πλευράς μας για αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος αρχίζει από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και αποτελεί κεντρική πολιτική γραμμή του πολιτικού κατεστημένου. Αυτή η πολιτική γραμμή υποστηρίζεται μάλιστα από πολλαπλές σχέσεις φιλίας με τους κατακτητές μέσα από πολλές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το κράτος, είτε απευθείας είτε μέσα από τις αφανείς διόδους των ημικρατικών οργανισμών. Έτσι τίθεται σε πράξη η θεωρία της επαναπροσέγγισης και της επανένωσης η οποία περιλαμβάνει μαζί με άλλα, τις συνομιλίες με τον πράκτορα και εκπρόσωπο της κατοχής τον οποίο η πλευρά μας επαίσχυντα ονομάζει «τουρκοκύπριο ηγέτη» .


Το γεγονός ότι επελέγη ο αρχιεπίσκοπος να προωθήσει αυτή τη νέα παραχώρηση στους τούρκους, είναι απλό. Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτική εξουσία χρησιμοποιεί την επικοινωνιακή δύναμη και το κύρος της εκκλησίας για να περάσει τα σχέδια της χωρίς λαϊκή αντίδραση.
Θέση δική μας είναι πως η καθ’ οιονδήποτε τρόπο εξυπηρέτηση και αναβάθμιση των κατεχομένων, υπηρετεί άλλους σκοπούς τους οποίους μόνον οι κρατούντες και οι πάτρωνες τους γνωρίζουν. Δεν υπηρετεί ως θα έπρεπε τον ένα και μοναδικό σκοπό της απελευθέρωσης.
Συνεπώς πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση του αγώνα της απελευθέρωσης της σκλαβωμένης πατρίδος από τους κατακτητές της είναι να κατανοήσουμε τον ύποπτο ρόλο που διαδραματίζει η εκκλησιαστική και πολιτική ηγεσία του τόπου. Κάθε εμπιστοσύνη προς αυτό το εξουσιαστικό σύμφυρμα είναι πράξη αυτοκαταστροφής, αυτοϋπονόμευσης του αγώνα μας και παρεκτροπής από τον σκοπό μας. Μόνο με καθαρά αισθήματα απεράντου οργής και βαθιάς απέχθειας προς όσους παραχωρούν γην και ύδωρ στους κατακτητές, θα βαδίσουμε μπροστά, ατσάλινοι και ανυποχώρητοι στη πραγμάτωση του σκοπού μας. Δεν μας ενώνει τίποτα με αυτό το σάπιο και δουλοπρεπές κατεστημένο. Μονάχα η σφοδρή επιθυμία να περάσουμε κάποτε πάνω από τις στάχτες του.
Καμιά συνεργασία με τους κατακτητές, καμιά υποχώρηση, κανένας συμβιβασμός. Δεν αποδεχόμαστε καμία συμφωνία, συνθήκη ή πρόταση που να παραχωρεί έστω και μια χούφτα χώμα στους κατακτητές. Ως πολιτικό κόμμα θέτουμε επί τάπητος τώρα που είμαστε εκτός βουλής αλλά και όταν ο λαός θα μας αξιώσει να τον αντιπροσωπεύσουμε στα όργανα εξουσία της δημοκρατίας, το αίτημα της προετοιμασίας του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα .
Ατσαλώστε τις ψυχές σας έλληνες . Έρχεται η ώρα που η φλογώδης θέληση του έθνους θα τρομάξει τα σκοτάδια .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ( ΕΔΗΚ )
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ