Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΛΥΣΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Μετά την αλλαγή ηγεσίας στα κατεχόμενα το πολιτικό κατεστημένο του τόπου ετοιμάζει το σκηνικό που ενώπιον του θα παιχτεί η παράσταση νέων υποχωρήσεων και παραχωρήσεων στους τούρκους κατακτητές της γης μας.
«Στενεύουν τα περιθώρια του χρόνου» φωνάζει ο Πουργουρίδης εν χορώ με την ηγεσία του ΔΗ.ΣΥ. Από την άλλη ο πρόεδρος Χριστόφιας επισείει τον κίνδυνο, για τον οποίο ουδέν πράττει προς αποφυγή του, πως η παράταση της παρούσας κατάστασης θα οδηγήσει σε ένα τουρκικό κράτος στο βορρά και ένα μικτό κράτος στο νότο. Μάλιστα κύριε Χριστόφια, αυτό θα γίνει αφού αφήσατε τα οδοφράγματα ανοικτά και ήρατε δια της πράξης αυτής την εμπόλεμη κατάσταση με τους κατακτητές. Καταντήσατε την Κύπρο ένα ξέφραγο αμπέλι όπου διακινείται ελεύθερα ο κάθε τούρκος και μετανάστης και εγκαθίσταται με δική μας επιχορήγηση στο ελεύθερο τμήμα της κυπριακής δημοκρατίας. Από την άλλη αφήνετε την Αγγλία να αλωνίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να προβείτε ποτέ έστω σε μια διαμαρτυρία αφού εκλείπει παντελώς η εθνική στρατηγική διαφώτισης και αγώνα στην Ε.Ε.


Με τη λογική που ακολουθεί το κατεστημένο , θα συρθούν και πάλιν σε συνομιλίες με τους τούρκους φονιάδες. Ο ίδιος ο Έρογλου ανακοίνωσε μάλιστα πως στη διαπραγματευτική του ομάδα θα περιλαμβάνεται και ο δολοφόνος του ήρωα Σωλομού Σωλομού. Κατρακυλούμε τα σκαλιά της ανεντιμότητας και του εξευτελισμού γιατί ως λαός βυθιστήκαμε στην αδιαφορία. Αν δεν ξυπνήσουμε, την ιστορική μας μοίρα θα την καθορίσουν άλλοι. Και αυτοί οι άλλοι θα είναι εξουσιαστές και κυρίαρχοι και εμείς ελεεινοί και σιχαμεροί σκλάβοι .
Τούτη την ώρα η πατρίδα χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής και ηγεσίας. Η παρούσα ηγεσία είναι εγκλωβισμένη στα πολλαπλά λάθη της και στις υποχωρήσεις που διέπραξε. Δεν μπορεί να αλλάξει πορεία και να βοηθήσει το τόπο. Η καλύτερη βοήθεια που θα μπορούσε να προσφέρει είναι να παραιτηθεί και να αφήσει το τόπο να κυβερνηθεί από την εθνική στρατηγική της ορθής λύσης και της απελευθέρωσης.
Αν οι δικές μας δυνάμεις βρίσκονταν στο πηδάλιο της εξουσίας, θα καταθέταμε άμεσα την ολοκληρωμένη πρόταση της ορθής λύσης, τη λύση της ευρωπαϊκής κυπριακής δημοκρατίας , τη λύση του ενός εκλογικού σώματος , του αποτελουμένου από τους νόμιμους και μόνον κατοίκους της κυπριακής δημοκρατίας, που εκλέγει την μια κυβέρνηση του, σύμφωνα με την αρχή της πλειοψηφίας. Θα ζητούσαμε την άρση της κατοχής με την αποχώρηση του τουρκικού στρατού και όλων των εποίκων και την επιστροφή των ελλήνων προσφύγων και των τουρκοκυπρίων μετοίκων στις εστίες τους.
Θα καταθέταμε την πρόταση αυτή με όλες τις λεπτομέρειες της στο ΟΗΕ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό ένα όρο: Την απογραφή των τουρκοκυπρίων με παρατηρητές από τον ΟΗΕ και την Ε.Ε. και την αποστολή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του εκλελεγμένου εκπροσώπου των. Στο εν λόγω τραπέζι η κυπριακή κυβέρνηση θα όφειλε να στείλει ένα συνομιλητή που σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν ο πρόεδρος της δημοκρατίας . Διότι δεν μπορεί να εξισώνεται ο πρόεδρος του κράτους με τον εκπρόσωπο μιας μειονότητας .
Εκεί θα διαφανεί και η πραγματική βούληση των τουρκοκυπρίων εάν επιθυμούν την επανένταξη τους στην κυπριακή δημοκρατία που εκ των πραγμάτων εξελίχθηκε σε ευρωπαϊκή κυπριακή δημοκρατία ή εάν εξακολουθούν να συντάσσονται με τον τουρκικό επεκτατισμό. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα καταδειχθεί η βαρβαρότητα και ο παραλογισμός των τούρκων και η περιφρόνηση κάθε αρχής δικαίου και δημοκρατίας και το κυπριακό πρόβλημα θα τεθεί στη πραγματική του βάση ως πρόβλημα εισβολής , κατοχής και απελευθέρωσης .
Η συνέχιση των συνομιλιών με τον εκπρόσωπο των εποίκων και των κατοχικών δυνάμεων , μόνο ζημιά κάνει στην πατρίδα .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ