Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΕΛΙΓΜΟΙ

Ύστερα από την τοποθέτηση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος στο ζήτημα του ΔΙΠΛΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ , το πολιτικό κατεστημένο αντέδρασε με αναπροσαρμογή της ορολογίας του επί του θέματος .
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ στις 30-3-2010 αποδόθηκε στο πρόεδρο της δημοκρατίας η δήλωση , πως η τελική συμφωνία θα προέλθει όχι μέσα από ξεχωριστά δημοψηφίσματα αλλά από ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ .


Η δήλωση αυτή δεν αλλάζει σε τίποτα την ουσία του πράγματος . Εμείς επισημάναμε τον κίνδυνο του διπλού δημοψηφίσματος ως διαίρεση του ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ που περιλαμβάνει αδιαιρέτως τους ελληνοκύπριους και τους τουρκοκύπριους , σε ΔΥΟ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ που οδηγούν πάραυτα σε ΔΥΟ ΛΑΟΥΣ . Καμία σημασία δεν έχει εάν τα σώματα αυτά ασκήσουν την πράξη της εκλογής ταυτόχρονα ή σε διαφορετικό χρόνο . Γνωρίζουν οι κρατούντες και οι σύμβουλοι τους πολύ καλά τη διαφορά , όπως γνωρίζουν επίσης τις δραματικές συνέπειες που θα έχει το διπλό δημοψήφισμα . Το περίεργο είναι ότι καμία πολιτική δύναμη δεν έθιξε έως τώρα την επικινδυνότητα του ζητήματος . Άπαντες τηρούν ύποπτη σιγή που μας οδηγεί στην υποψία ότι υπάρχει μυστική συμφωνία την οποία ακολουθούν κατά γράμμα καθ’ υπόδειξη της αγγλικής διπλωματίας, η οποία διαδραματίζει αυτήν την περίοδο πρωτεύοντα ρόλο .
Το γεγονός της επισήμανσης του κινδύνου από ένα κόμμα εθνικιστικό , ανησύχησε τον εσμό της υποχώρησης ο οποίος με προπετάσματα καπνού και αλλαγή των ονομάτων , προσπαθεί να εξαπατήσει το λαό και να θέσει σε εφαρμογή την διαδικασία των δύο εκλογικών σωμάτων . Η πράξη αυτή θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και μύρια δεινά θα επιπέσουν στον πολύπαθο Ελληνισμό της Κύπρου.
Θα πράξουμε ότι μπορούμε για να ενημερώσουμε τον λαό από τους κινδύνους που περιέχει το διπλό δημοψήφισμα. Οι δυνατότητες μας όμως είναι άκρως περιορισμένες. Τα ΜΜΕ βρίσκονται στα χέρια αυτών που σχεδιάζουν την παράδοση της Κύπρου. Ο χρόνος επίσης όπου ένα νέο σχέδιο θα τεθεί ενώπιον του λαού, πλησιάζει. Έχουν όλα ρυθμιστεί με τέτοιον τρόπο ώστε κάθε διαφορετική γνώμη να μην φτάσει ποτέ στον λαό. Μια μόνη διέξοδος απομένει, να πολλαπλασιάσουμε την φωνή μας, μέσα από όλες τις υπάρχουσες οργανώσεις και όλα τα μέσα επικοινωνίας που διαθέτουμε. Κάθε εθνικιστής και πατριώτης οφείλει να δράσει αυτόνομα προς διαφώτιση του λαού.
Όποιο όμως κι αν είναι το αποτέλεσμα πρέπει να γνωρίζετε πως την επαύριον της «λύσης» που θα επιβάλετε , ο ελληνισμός της Κύπρου δεν θα μεταβληθεί σε ταπεινό ραγιά που θα υποκλίνεται μπροστά σας. Θα σηκωθεί μια θύελλα εναντίον των αξιών σας , των πεποιθήσεων σας, των συμφερόντων σας και των έκφυλων οραμάτων σας .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ