Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο πρόεδρος της δημοκρατίας κύριος Χριστόφιας στις 18 –3-2010 , έκανε συχνές αναφορές στο σύνταγμα του 1960 καθώς και στο σχέδιο Ανάν προκειμένου να συγκρίνει θέσεις και προτάσεις που κατατέθηκαν στο τραπέζι των συνομιλιών προς επιδίωξη λύσης και δημιουργίας ενός νέου συντάγματος που θα προσδιορίζει τη ζωή των πολιτών αυτού του κράτους στο διηνεκές . Για αυτό το νέο σύνταγμα θα αποφασίσουν οι τουρκοκύπριοι και οι ελληνοκύπριοι σε δύο ξεχωριστά δημοψηφίσματα. Το μέγα σφάλμα του δημοψηφίσματος επί του σχεδίου Ανάν θα επαναληφθεί, δηλαδή θα επικυρωθεί εκ νέου η ύπαρξη δύο ξεχωριστών εκλογικών σωμάτων. Η πράξη τούτη από μόνη της θα θέσει τα θεμέλια να γίνει στο μέλλον αυτό που επιδιώκουν οι τούρκοι, δηλαδή το πέρασμα από τα δύο εκλογικά σώματα σε δύο λαούς, και κατά συνέπεια σε δύο κράτη.

Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν διότι με το δημοψήφισμα επί του σχεδίου Ανάν η πλευρά μας αναγνώρισε ξεχωριστό εκλογικό σώμα των τουρκοκυπρίων. Είναι εδώ που στηρίζεται η απαίτηση των τουρκοκυπρίων να θεωρούνται ξεχωριστός λαός και να απαιτούν ξεχωριστό κράτος και συνομοσπονδιακό συνεταιρισμό.
Το γεγονός ότι τέθηκε το σχέδιο Ανάν σε δύο ξεχωριστά δημοψηφίσματα αποτελεί εθνική ήττα και εσχάτη υποχώρηση με συνέπειες τις οποίες θα συναντήσουμε στο μέλλον ως κυπριακός ελληνισμός εάν εξακολουθούμε να βαδίζουμε πάνω στη γραμμή που εγκαινίασε η Ζυρίχη και συνεχίστηκε από όλους τους προέδρους της Κύπρου. Αυτό είναι το πολιτικό κατεστημένο που εμείς καταγγέλλουμε στην συνείδηση του έθνους και απαιτούμε με επαναστατική ορμή την ανατροπή κάθε συνθήκης , συμφωνίας ή πρότασης που υποθηκεύει το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού.
Το δακρύβρεχτο διάγγελμα του τότε προέδρου της δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου ίσως να συνέβαλε στην υπερίσχυση του ΌΧΙ , όμως η αποδοχή του δημοψηφίσματος με τον τρόπο που διεξήχθη εξυπηρέτησε πλήρως τα σχέδια των εχθρών μας. Είναι το γεγονός αυτό , μια πράξη εθνικής μειοδοσίας ή αποτελεί ένα λάθος που πρέπει να το αφήσουμε να περάσει απαρατήρητο; Για εμάς πρέπει να καταγραφεί στην ιστορία ως πράξη εθνικής μειοδοσίας και ύπουλης συνεργασίας με τους εχθρούς της πατρίδος.
Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτός ο ολισθηρός κατήφορος προς την καταστροφή; Εμείς απαντούμε πως τίποτα δεν θα αλλάξει όσο ο λαός θα εμπιστεύεται αυτό το πολιτικό κατεστημένο και θα αφήνει την τύχη του στα χέρια του.
Μόνο ο φλογερός και ανυποχώρητος εθνικισμός μας θα απαλλάξει το έθνος από το άγος του ενδοτισμού και θα επανασυνδέσει τη πολιτική με τα δίκαια και τους εθνικούς αγώνες του κυπριακού ελληνισμού .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ