Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Ακούσαμε χθες με μεγάλη προσοχή αλλά και αγωνία για το μέλλον της πατρίδος μας , τον πρόεδρο της δημοκρατίας κ. Χριστόφια στη συνέντευξη τύπου που έδωσε σχετικά με το κυπριακό και την «πρόοδο» των συνομιλιών που διεξάγει ο ίδιος με τον τουρκοκύπριο πράκτορα και εντολοδόχο του τουρκικού κατοχικού στρατού , Μεχμέτ Ταλλάτ. .
Το μόνο καινούριο που ακούσαμε από τον πρόεδρο είναι πως εάν δεν επιτευχθεί λύση διαρκούσης της θητείας του , δεν θα κατέλθει ξανά ως υποψήφιος πρόεδρος της δημοκρατίας . Στη περίπτωση όμως που θα επιτευχθεί λύση θα είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος διότι η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ θα είναι πολύ πιο δύσκολη από την εξεύρεση της , η υλοποίηση της λύσης θα περάσει μέσα από ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ , τόνισε εμφαντικά .

Η δήλωση αυτή γεννά πολλά ερωτήματα . Ποια θα είναι αυτά τα φοβερά προβλήματα; Δεν θα είναι αυτονόητη η λειτουργικότητα της λύσης ; Ποιες διαφωνίες και σε ποία σημεία θα προκύψουν : Τι θα σημαίνουν αυτές οι διαφωνίες , ποια θα είναι η απήχηση τους στην καθημερινή ζωή του λαού : Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις των φοβερών προβλημάτων που προβλέπει ο πρόεδρος στους έλληνες που θα θελήσουν να ζήσουν κάτω από τουρκική διοίκηση ; Ποιο θα είναι το όργανο που θα επιλαμβάνεται των προβλημάτων που θα προκύψουν ; Ποιος θα προστατέψει τον ελληνισμό δεδομένου ότι θα επιβληθεί αποστρατικοποίηση ; Μήπως οι άγγλοι στρατιώτες των βάσεων , οι συγκατακτητές της ιερής γης μας , θα κλιθούν να επιβάλουν τη τάξη και να λύνουν τα φοβερά προβλήματα ; Και αυτοί που θα διαφωνούν για τον τρόπο επίλυσης τους θα φυλακίζονται και πού : Στις φυλακές της Κύπρου ή θα μεταφέρονται από τους άγγλους σε φυλακές τύπου Γκουαντάναμο στην Αφρική ; Ποιες θα είναι προσέτι οι επιπτώσεις αυτών των προβλημάτων στην οικονομία ; Ποιος θα αποτρέψει επιπρόσθετα την είσοδο χιλιάδων κτηνοτούρκων από την Μικρά Ασία και την εξάπλωση της κτηνωδίας τους σε ολόκληρη τη Κύπρο;
Υπάρχει κύριε πρόεδρε το ιστορικό προηγούμενο της στρατολόγησης , του εξοπλισμού και της εκπαίδευσης δέκα χιλιάδων τουρκοκύπριων στρατιωτών από το τουρκικό επιτελείο και την οργάνωση της Τ.Μ.Τ. που δημιούργησε με σκοπό την «επανάκτηση» της Κύπρου , όταν εμείς ελέγχαμε το νησί από ξηράς , θάλασσας και αέρος . Όταν το βόρειο τμήμα της Κύπρου θα διοικείται από τους τούρκους είναι εύκολο να φανταστούμε την άνεση με την οποία η Τουρκία θα υλοποιεί τα σχέδια της. Ποιος θα τους αποτρέψει ;
Για αυτά δεν μας είπε τίποτα ο αξιότιμος πρόεδρος. Αρκέσθηκε να εξαγγείλει εκστρατεία διαφώτισης για την εκ περιτροπής προεδρία .Η γραμμή που ακολουθεί ο πρόεδρος Χριστόφιας δείχνει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο πως ολόκληρο το κατεστημένο του ενδοτισμού , στερείται σοβαρότητος και υπευθυνότητος . Αγνοεί πλήρως τα διδάγματα της σύγχρονης ιστορίας μας , τα εγκλήματα των τούρκων εις βάρος του έθνους μας καθώς και των άλλων εθνών που βρίσκονται υπό τουρκική κατοχή στην Μικρά Ασία . Αποενοχοποιεί τους τουρκοκύπριους και παραβλέπει τη συμβολή τους στη πραγμάτωση του τουρκικού επεκτατισμού στη Κύπρο . Αρνείται να δει πως η επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού δεν θα περάσει μέσα από λύσεις υποχώρησης και συμβιβασμού αλλά μέσα από σκληρές συγκρούσεις με τους κατακτητές της γης μας . Στη θέση της σκληρής πραγματικότητας βάζει το ψεύτικο , το επικίνδυνο , το νοσηρό όραμα της «επανένωσης του λαού» μέσα από τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία . Όταν όμως αυτός που βρίσκεται στο πηδάλιο αδυνατεί να αναγνωρίσει τη πραγματικότητα , προκειμένου να χαράξει την ορθή πορεία πλεύσης , τότε εκθέτει τη πατρίδα σε θανάσιμο κίνδυνο . Σε αυτή τη φάση της ιστορίας μας ο κ. Χριστόφιας και το περί αυτόν κατεστημένο της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης συνιστούν τον μέγιστο κίνδυνο για τον κυπριακό ελληνισμό .Ολέθριοι ηγετίσκοι οδηγούν το τόπο σε ολέθριο μέλλον .
Έχουμε καθήκον να τους σταματήσουμε . Να αντιτάξουμε στην πολιτική παραφροσύνη και αυθάδεια των κρατούντων την ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ προς την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ