Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Οι προτάσεις μας για τι θέμα των εκπαιδευτικών που υπάρχει εδώ και χρόνια, χωρίς καμία κυβέρνηση να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα, έχουν ως γνώμονα τη σωστή διαχείριση των φόρων του λαού με σκοπό να εξυπηρετούν το κοινό καλό της κοινωνίας. Καμιά ομάδα και καμιά φατρία δεν έχει το δικαίωμα να παίρνει έστω και ελάχιστο παραπάνω από όσα αξίζει και από όσα μπορεί να της δώσει ο λαός. Το δημόσιο χρήμα που μαζεύεται από τον λαό πρέπει να μοιράζεται με πολύ φειδώ και όχι να σκορπίζεται σε αργόσχολους και χαραμοφάηδες. Ως εκ τούτου προτείνουμε τα κάτωθι:

1. Σταδιακή κατάργηση της λίστας αναμονής διορισμού των εκπαιδευτικών και αξιοκρατικός διορισμός μέσα από εξετάσεις.
2. Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών τις περιόδους των θερινών διακοπών, με σεμινάρια και ειδικά προγράμματα. Είναι αδιανόητο να μισθώνονται την περίοδο των διακοπών του καλοκαιριού χωρίς να εργάζονται.
3. Όριο αφυπηρέτησης να είναι το 63ο έτος της ηλικίας, με δυνατότητα αφυπηρέτησης από το 55ο έτος με λιγότερες βέβαια απολαβές στην σύνταξη.
4. Το εφάπαξ πρέπει να ισοζυγιστεί με αυτά που παίρνουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Θεωρούμε ότι οι συνδικαλιστικές πιέσεις που ασκήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια προς αύξηση των πολλαπλών απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων, ήταν στην ουσία λαφυραγώγηση των φόρων του λαού. Ποια είναι η λογική του εφάπαξ όταν παίρνουν 14 μισθούς και πολλαπλά επιδόματα;
5. Καθηγητές που εργάζονται στο δημόσιο και ταυτόχρονα παρέχουν υπηρεσίες παραπαιδείας πρέπει να απολύονται πάραυτα χωρίς δικαίωμα οιασδήποτε αποζημίωσης.
Αυτές είναι μερικές προτάσεις του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος ( ΕΔΗΚ ) που απορρέουν από την λαϊκή αντίληψη του κράτους και του ρυθμιστικού ρόλου που πρέπει να ασκεί ώστε να επιτελείται η υπάτη αρχή της εθνικοκοινωνικής συνοχής.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ( ΕΔΗΚ )
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ