Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Έρχεται νέο ληστρικό νομοσχέδιο


Η κυβέρνηση Αναστασιάδη ετοιμάζεται να καταθέσει νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο να δικαιούται ο Φόρος , χωρίς την διαμεσολάβηση της “δικαιοσύνης” , να κάνει άμεσα κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
Οι τράπεζες συμφωνούν με την πρόθεση της κυβέρνησης φτάνει να απαλλαχθούν ρητά από τυχών ποινικές ευθύνες .
Ο λόγος που οι τράπεζες συμφωνούν είναι γιατί από τις εισπράξεις του κράτους περιμένουν και αυτές να πληρωθούν γραμμάτια και τόκοι και να συνεχίσει να υπάρχει η ληστρική συμβιωτική σχέση αστικού κράτους και τραπεζιτών δηλαδή η σχέση κράτους και ολιγαρχίας του πλούτου.
Το αρπακτικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση της τραπεζοκρατίας και της ολιγαρχίας έχει ως στόχο της αποκλειστικά και μόνο την ιδιωτική οικονομία , που όσοι εμπλέκονται σε αυτή δεν έχουν καταλάβει την ληστρική σχέση αστικού κράτους και τραπεζών και περιμένουν ακόμα την σωτηρία τους από αυτή την σχέση που μόνο υπανάπτυξη και καταστροφή προκαλεί στην ιδιωτική οικονομία .
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές λέμε πως αυτή η συμβιωτική σχέση αστικού κράτους και τραπεζών πρέπει να καταργηθεί μια για πάντα .
Το κράτος στην εθνικοκοινωνική αντίληψη δεν έχει καμία υποχρέωση να στηρίζει τους τραπεζίτες με οποιοδήποτε τρόπο. Το εθνικοκοινωνικό κράτος ως εργαλείο των λαϊκών παραγωγικών δυνάμεων , οφείλει να στηρίζει μόνο αυτές τις δυνάμεις μέσα από μια κρατική αναπτυξιακή τράπεζα και ένα σύστημα παραγωγής αναπτυξιακών δομών κεφαλαίου που εκριζώνεται στην υψηλή παιδεία , την επιστήμη , την τεχνογνωσία κλπ.
Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση Αναστασιάδη αποκαλύπτει την κυρίαρχη κοινωνική αντίθεση που σε συνθήκες κρίσης εντείνεται , ανάμεσα στην ιδιωτική οικονομία και την ληστρική και παρασιτική ολιγαρχία που σε αυτή προστίθεται και ο υπέρογκος δημοσιοϋπαλληλικός τομέας , αποκύημα των κομματικών πελατειακών σχέσεων.
Φαίνεται έτσι πόσο αλληλένδετα είναι μεταξύ τους τα συστήματα του αστικού κράτους δηλαδή του κράτους ως φοροληστρικού μηχανισμού , της τραπεζοκρατίας και του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού.
Αυτά τα τρία κακά αν δεν τα καταστρέψουμε εμείς που ανήκουμε στις λαϊκές ιδιωτικές παραγωγικές δυνάμεις , θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.
Για αυτό μην περιμένεις άνθρωπε του λαού και της τίμιας παραγωγικής εργασίας πως θα σε στηρίξει το αστικό κράτος. Η μόνη σχέση με αυτό το τέρας είναι να σκέφτεσαι , όπως ο Οδυσσέας μέσα στη σπηλιά του Κύκλωπα , πως να το καταστρέψεις και απάνω από τα συντρίμμια του να υψώσεις τα λάβαρα του λαϊκού εθνικοφυλετικού πολιτεύματος.
Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ