Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ηθικο-μωρολογικές οικονομικές αναλύσεις του Ιωνά Νικολάου

Ο Ιωνάς Νικολάου ως θεολόγος της οικονομίας και υπερασπιστής του καπιταλισμού και της ληστρικής τραπεζοκρατίας , αποφάνθηκε ότι τα αίτια της οικονομικής κρίσης στη Κύπρο δεν είναι οικονομικά αλλά ηθικά και πνευματικά.
Συνεπώς κατά τον Ιωνά αν τιμωρηθούν κάποιοι ημέτεροι τους ή ανήκοντες στην κοσμική ελίτ , τα πράγματα θα διορθωθούν , θα αποκατασταθεί η ηθική τάξη συνεπώς θα ανακάμψει και η οικονομία.
Από τέτοιες ηθικο-μωρολογικές αναλύσεις δεν παράγεται έργο ούτε σώζεται η πατρίδα.

Αναφορικά με τον όρο της “κοσμικής ελίτ” που εισάγει ο Ιωνάς Νικολάου στα συγχυσμένα μυαλά των οπαδών του , θα θέλαμε να του πούμε πως δεν υπάρχει τέτοια ελίτ παρά μόνο στο λεξιλόγιο της δεξιάς προπαγάνδας. Εκείνο που υπάρχει είναι η ληστρική ολιγαρχία και η τραπεζοκρατία ως συμβιωτική συστημική σχέση αστικού κράτους και τραπεζών.
Η κατρακύλα της οικονομίας δεν διορθώνεται με ηθικολογίες και ποινικές διώξεις ορισμένων όντως κλεφτών και λωποδυτών , αλλά με ριζική εθνικοινωνική ανασυγκρότηση που είναι αλληλένδετη με την αναθέσμιση και την ανάληψη της εξουσίας από τις παραγωγικές ενώσεις του λαού σε συνθήκες νομισματικής ανεξαρτησίας και κεντρικού παραγωγικού σχεδιασμού.
Η διαχείριση της οικονομίας πρέπει να περάσει από την ολιγαρχία και τους τραπεζίτες στην παραγωγική βάση μέσω του λαϊκού κράτους που η ίδια θα αναδείξει .


Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ