Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Η επανάσταση του 1821 έθεσε τέλος στην μακραίωνη κατοχή η οποία πέρασε από τους Ρωμαίους , στους βυζαντινούς και στην τουρκοκρατία.
Όμως καθ' όλη την διάρκεια της σκλαβιάς , το αίμα και η ψυχή του έθνους δεν χάθηκαν . Το έθνος υπήρχε χωρίς κράτος και δεν σταμάτησε ποτέ να δημιουργεί και να οραματίζεται την αναβίωση του αρχαίου μεγαλείου και την ανάκτηση της κυριαρχίας του στη πατρώα γη της Ελλάδος .

Η μεγαλειώδης επανάσταση του 1821 υπήρξε η επιτυχής αρχή της πραγμάτωσης αυτού του οράματος μέσα από μια σειρά αποτυχών επαναστατικών κινήσεων που κατεπνίγησαν στο αίμα.
Της επανάστασης του 1821 ακολούθησαν οι απελευθερωτικοί αγώνες της Κρήτης , της Μακεδονίας , η ένωση των Επτανήσων , ο αγώνας των Βορειοηπειρωτών , των Ποντίων , ο αγώνας της θρυλικής ΕΟΚΑ.
Η μεγάλη ιδέα του έθνους ζει μέσα στο αίμα μας όσο και αν το επίσημο κράτος το τωρινό , το ραγιαδίστικο την αρνείται για να ακολουθήσει πορεία συγχώνευσης με τους τούρκους κατακτητές μάσα από την κατάπτυστη ελληνοτουρκική φιλία , το τουρκοσυνεταιριστικό κράτος στη Κύπρο , την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα κατοχυρώσει και παρατείνει την βία στην μικρά Ασία κατά των γηγενών εθνοτήτων.
Τα φερσίματα του ραγιαδισμού πάντοτε υπήρχαν μέσα στην εθνική μας κοινότητα και πάντοτε μας δημιουργούσαν προβλήματα. Το ζήτημα είναι να μην ξεχνούμε την Σπαρτιατική κρυπτεία και το “φωτιά και τσεκούρι στους τουρκοπροσκηνυμένους” του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Αν έχουμε στην καρδιά και την συνείδηση μας την μεγάλη ιδέα της Ελλάδος ως ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗΣ  και ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ  της κυριαρχίας στο ζωτικό πολιτισμικό μας χώρο που εκτείνεται από την Κύπρο στην Βόρεια Ήπειρο , στην μεγάλη Ελλάδα της κάτω Ιταλίας και της Σικελίας , στην σκλαβωμένη από τους Σλάβους Μακεδονία , στην Ανατολική Ρωμυλία , στο Πόντο , στην Ιωνία , τότε καμιά δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει την ιστορική της πραγμάτωση.
Οι ήρωες του 1821 ας είναι πάντοτε οδηγοί μας και λαπμαδηφόροι των εθνικών πεπρωμένων μέσα στη νύχτα των καιρών .
Ζήτω η επανάσταση του 1821.
Φωτιά και τσεκούρι στους προδότες.

Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ