Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Να μετατραπεί η ΑΗΚ σε κρατική μη κερδοσκοπική μονάδα

Ο ημικρατικός οργανισμός ΑΗΚ είναι ένα τσιφλίκι των κομματικών μηχανισμών .
Ο όγκος των υπαλλήλων που διόριζαν τα κόμματα από καταβολής κυπριακού κράτους έχει αναπτύξει νοοτροπία ιδιοκτησίας και ιδιάζουσας διαχείρισης του οργανισμού ώστε να διασφαλίζονται οι συνεχείς διορισμοί , οι υψηλοί μισθοί και τα πριγκιπικά δικαιώματα των υπαλλήλων.
Αυτός είναι και ο λόγος που η ΑΗΚ αντιδρά σε κάθε προσπάθεια είτε απόλυτης κρατικοποίησης της είτε λειτουργίας της σε ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Το καρκίνωμα των ημικρατικών εκδηλώθηκε και αναπτύχθηκε εις βάρος της κοινωνίας μέσα από την συμβιωτική σχέση του κράτους , της κεντρικής εξουσίας , με τους κομματικούς μηχανισμούς.
Κανονικά οι ημικρατικοί οργανισμοί θα έπρεπε να αποκαλούνται παρακρατικοί οικονομικοί οργανισμοί. Ως γνωστό αυτό το κράτος διέθετε κάποτε και παρακρατικές στρατιωτικές ομάδες που τις χρησιμοποίησε κατά των ενωτικών. Από το πνεύμα εκείνο παρήχθησαν οι οικονομικές παρακρατικές επιχειρήσεις που παραδόθηκαν στην διαχείριση των κομμάτων που στηρίζουν το σύστημα και την μετα-αποικιοκρατία.
Το πρόβλημα της ΑΗΚ φαίνεται πελώριο όταν κάποια εταιρεία σχεδιάζει και δηλώνει ότι μπορεί να παράξει ηλεκτρική ενέργεια στην μισή τιμή από ότι η ΑΗΚ.
Με αυτή την είδηση ο κάθε πολίτης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ΑΗΚ μας κλέβει , ότι η ΑΗΚ είναι ένας ληστρικός μηχανισμός του κομματικού κατεστημένου , της φαυλοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων.
Εδώ όμως αναφύεται και ένα άλλο ερώτημα . Εφόσον το ηλεκτρικό ρεύμα είναι πρώτη ύλη που συμβάλλει στο κόστος σχεδόν όλης της εθνικής παραγωγής , γιατί να μην παράγεται από το κράτος μη κερδοσκοπικά ώστε να παρέχει στη παραγωγική διαδικασία φτηνή πρώτη ύλη που θα ενισχύει θεμελιωδώς την ανταγωνιστικότητα της παραγωγής εκ της οποίας θα προκύψει το κοινωνικό φορολογητέο εισόδημα;
Φτηνή και αφορολόγητη πρώτη ύλη σημαίνει ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ .
Αυτό δεν θα το ήθελε ποτέ η ολιγαρχία. Γιατί η ολιγαρχία θέλει να χρησιμοποιεί την εργασία του λαού για να πλουτίζει η ίδια κι να ρίχνει στο λαό ψίχουλα ή τοκογλυφικά κεφάλαια που να υποθηκεύουν τη εργασία των γενεών.
Οι ξένες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας ίσως να ακούγονται τώρα εύηχα όμως στην πορεία όταν η ενέργεια θα περιέλθει στα χέρια των πολυεθνικών θα μας πνίξουν με το σχοινί των καρτέλ.
Είναι λάθος να αφήσουμε την ενέργεια στα χέρια των ξένων.
Η λύση υπό τις περιστάσεις είναι η άμεση κρατικοποίηση της ΑΗΚ , το νοικοκύρεμα της και η λειτουργία της ως ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ για την στήριξη της παραγωγής και της κοινωνίας.
Παράλληλα να τεθεί ως στόχος η άντληση ενεργείας από ανανεώσιμες πηγές ενεργείας με πρωταρχικό στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες της πρωτογενούς παραγωγής.
Ο εθνικοκοινωνισμός στα ζητήματα της οικονομίας εκφράζει την λογική της ενδυνάμωσης των παραγωγικών δυνάμεων του λαού , ενάντια στην ντόπια ολιγαρχία , την τραπεζοκρατία , τις πολυεθνικές και τα καρτέλ.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ