Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ένοπλη κοινωνιοκρατική αντίσταση στη δικτατορία των τραπεζών

Το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου πήρε την απόφαση να στηρίξει την Λαϊκή Τράπεζα με τους φόρους του λαού. Απόφαση αντιλαϊκή και δικτατορική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου και της διαπλοκής.
Κοντά στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν θα προστεθούν και αμέτρητα άλλα ως αποτέλεσμα της φορολογικής επίθεσης που θα υποστεί η παραγωγική βάση της κοινωνίας.
Η απόφαση του κράτους για περικοπή κονδυλίων στις τοπικές αυτοδιοικήσεις , που θα πλησιάζει το 16% , θα οδηγήσει στην κατάρρευση της τοπικής αυτοδιοίκησης .

Οι συστημικοί πολιτικοί πήραν την εντολή να στηρίξουν τους τραπεζίτες και θα το κάνουν αδιαφορώντας για τα πάντα . Ο λαός πρέπει να καταλάβει πως μόνο με σθεναρή και μαχητική αντίσταση θα περισώσει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του.
Χαιρετίζουμε τη πρόθεση της εκτελεστικής επιτροπής της ένωσης Δήμων , για στάση πληρωμών προς το κράτος . Πάγια θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος ήταν πως το μονοκεντρικό φορολογικό σύστημα ευνοεί μόνο την πολιτικο-οικονομική ολιγαρχία.
Κανένας φόρος δεν πρέπει να δίδεται στην κεντρική διοίκηση του κράτους χωρίς να περάσει πρώτα μέσα από τις τοπικές και περιφερειακές αυτοδιοικήσεις που πρέπει να φροντίζουν πρωτίστως την στήριξη των παραγωγικών μονάδων τους και την ευρύτερη ανάπτυξη.
Η στάση πληρωμών του λαού προς την κυβέρνηση είναι το μόνο μέτρο αμύνης ενάντια στην προσπάθεια καταλήστευσης του από την πολιτικο-οικονομική ολιγαρχία.
Η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση πρέπει επίσης να προβεί σε άμεση διαχείριση του έργου της αστυνομίας το οποίο να συναρμόσει με τις ένοπλες πολιτοφυλακές. Διότι μαύρες μέρες έρχονται και αν δεν ξεκινήσει από τώρα η λαϊκή αντίσταση πάνω σε βάσεις κοινωνιοκρατικές θα πλακώσουν οι μπάτσοι , οι δικηγόροι και οι κλητήρες και θα αρπάξουν τα πάντα.
Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι αδελφοί μας στην Ελλάδα.
Ενοπλη κοινωνιοκρατική αντίσταση στην επίθεση των τοκογλύφων και του ληστρικού κράτους. Να πάρουν στα χέρια τους οι τοπικές αυτοδιοικήσεις την ασφάλεια και την υπεράσπιση της λαϊκής τους βάσης και να μην αφήσουν το πεδίο ανοικτό σε ακροαριστερές ή ακροδεξιές παρατάξεις και οργανώσεις.
Αυτά τα έκτακτα μέτρα μόνο η λαϊκή συνέλευση έχει το δικαίωμα να τα επιβάλει . Πάνω στις τοπικές λαϊκές συνελεύσεις πρέπει να στηριχθεί το νέο κράτος που θα διασφαλίσει την πραγματική λαϊκή κυριαρχία. Πυλώνας της εθνικής δημοκρατίας είναι η τοπική λαϊκή συνέλευση που αναδεικνύει την τοπική ηγεσία και την ελέγχει και την κατευθύνει.
Συγκέντρωση ισχύος στην τοπική αυτοδιοίκηση με την συμμετοχή της λαϊκής συνέλευσης σημαίνει υπεράσπιση της πραγματικής δημοκρατίας και των λαϊκών συμφερόντων. Ο λαός δεν έχει άλλη επιλογή παρά να σταθεί στο πλευρό των τοπικών του αυτοδιοικήσεων συμμετοχικά και αποφασιστικά και να υπερασπίσει την κυριαρχία του και τα συμφέροντα του.

Τομέας ιδεολογικής διαφώτισης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ