Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΕΔΗΚ: Η φωνή της εθνικιστικής αριστεράς


Στον μηχανισμό στήριξης δεν θα μπει η Κύπρος εάν το κράτος δεν βρει το 1,8 δις για να ανακεφαλαιοποιήσει την Λαϊκή Τράπεζα όπως ισχυρίζονται οι κρατούντες , αλλά αν βρει αυτά τα λεφτά.
Διότι τότε το χρέος θα ξεπεράσει το 100% του ΑΕΠ και δεν θα μπορεί το κράτος να πληρώσει ούτε τους τόκους.
Στο μεταξύ η ανάγκη χρηματοδότησης των κρατικών εξόδων θα ανοίξει ένα πάρε – δώσε με τις υποτιθέμενες υγιείς τράπεζες που θα φορτώνουν στο λαό νέα χρέη και νέους τόκους. Ενώ το κράτος με τη σειρά του θα είναι υποχρεωμένο να στηρίζει τους τραπεζίτες εις βάρος του λαού.

Το ερώτημα που τίθεται αυτή την ώρα είναι που θα βρει το κράτος το 1,8 δις. Η απάντηση είναι προδιαγεγραμμένη : είτε από καινούρια δάνεια από το εξωτερικό , είτε από φορολογική επίθεση στη παραγωγική βάση της κοινωνίας με ταυτόχρονη διάλυση του κοινωνικού κράτους.
Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά αυτοί που αποφάσισαν να στηρίξουν την Λαϊκή , δηλαδή η κυβέρνηση και η κομματοκρατική βουλή της εικονικής δημοκρατίας. Γνωρίζουν επίσης πως μια τέτοια κίνηση θα καταστρέψει την οικονομία μας και θα εξαναγκάσει την υπαγωγή της στον μηχανισμό στήριξης. Τι είναι όμως αυτός ο μηχανισμός στήριξης ; Το λέει το ίδιο το όνομα του αλλά κατά το ήμισυ :Μηχανισμός στήριξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Προς αυτή την κατεύθυνση όδευσαν την οικονομία της Κύπρου , οι κρατούντες.
Δεξιοί , αριστεροί μαρξιστές , εθνομηδενιστές και λαϊκιστές , σοσιαλ-ληστές των σαλονιών και κεντρώοι της μικτής οικονομίας , μαζί με τους φιλελεύθερους και τους πάσης παραλλαγής δεξιούς , συναποφάσισαν να οδηγήσουν την Κύπρο στο μηχανισμό στήριξης και να γονατίσουν την παραγωγική βάση της κοινωνίας.
Σε αυτή την ζοφερή για το μέλλον της πατρίδος κατάσταση που πλησιάζει ως καταιγίδα , μοναδική αντίσταση στα συμφέροντα της εκκλησιαστικό-ιδιοτικής ολιγαρχίας είναι το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα , η φωνή της ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που θα δώσει την μάχη της υπεράσπισης της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας ενάντια στην καπιταλιστική δεξιά και στην εθνομηδενιστική αριστερά με όλες τις υπερχειλίσεις και επεκτάσεις τους στον λεγόμενο χώρο του κέντρου.

Τομέας ιδεολογικής διαφώτισης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ