Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Στάχτη στα μάτια του κυπριακού λαού

Χρεώνουν τον κυπριακό λαό με 1,8 δις συν τους τόκους που θα προστεθούν στα ομόλογα που θα αγοραστούν από την ολιγαρχία του πλούτου , ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του ,  περί δήθεν έρευνας που θα διεξάγουν μεταξύ τους οι τραπεζίτες και τα πολιτικά κόμματα που τους στηρίζουν και που δεν έπαυσαν ποτέ να θησαυρίζουν αμφότεροι από την αγαστή συνεργασία τους.
Στην εξέλιξη των πραγμάτων το 1,8 δις θα επιστρέφει στο κράτος με αγορά νέων ομολόγων και τανάπαλιν. Αυτό το πάρε-δώσε μεταξύ κράτους και τραπεζιτών θα φορτώνεται με επαχθείς τόκους και ο λαός θα τους πληρώνει στενάζοντας κάτω από το βάρος της ύφεσης.

Όσο το κράτος δεν θα περιορίζει τα έξοδα του , με την συρρίκνωση του δημοσιοϋπαλληλικού τομέα , την λαϊκοποίηση των ημικρατικών, την προς τα κάτω συμπίεση των μεγαλομισθών των δημοσίων υπαλλήλων και την κατάργηση των προνομίων τους , η οικονομία του τόπου θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Στο μεταξύ όσο θα συμβαίνουν αυτά , τόσο περισσότερο θα εντείνεται η προπαγάνδα του αναμενόμενου πλούτου από την εξόρυξη του φυσικού αερίου. Ενός ¨πλούτου” που όπως δείχνουν τα πράγματα θα κατανεμηθεί στους τοκογλύφους και στους ξένους προστάτες της ΑΟΖ μας.
Ο λαός δεν έχει άλλη επιλογή παρά να δυναμώσει τη φωνή του κόμματος της εθνικιστικής αριστεράς , τη φωνή του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος , για να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην ντόπια παρασιτική ολιγαρχία και στους πολιτικούς υπερασπιστές της , από την διεθνιστική και εθνομηδενιστική αριστερά μέχρι την καπιταλιστική , πατριδοκάπηλη δεξιά.

Τομέας ιδεολογικής διαφώτισης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ