Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Επικίνδυνες θέσεις Αναστασιάδη για το φυσικό αέριο

Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ και υποψήφιος πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξη του στο πρόγραμμα “επισημάνσεις” του ΡΙΚ ότι συναινεί στον στρατηγικό σχεδιασμό του Ισραήλ για διοχέτευση του φυσικού αερίου προς Ανατολάς αλλά και προς την Ευρώπη.
Αυτό το “και προς την Ευρώπη” δεν είναι δύσκολο να κοπεί με το ψαλίδι των μελλοντικών σχεδιασμών και να απομείνει το “προς ανατολάς”.
Οφείλει όμως να ξεκαθαρίσει ο κ. Αναστασιάδης το σημαντικό αυτό ζήτημα. Διότι προφανώς αν τελικά επικρατήσει για διάφορους λόγους το “προς ανατολάς” , τότε θα είναι αχρείαστη η δημιουργία τερματικού υγροποίησης στη Κύπρο. Και αν ξεκινήσει ένα τέτοιο έργο δεν αποκλείεται να μείνει στη μέση ή να παροπλισθεί στη συνέχεια και τα έξοδα να τα φορτωθεί ο κυπριακός λαός. Επίσης η επιλογή “προς ανατολάς' φαίνεται ότι δηλώνει την πλήρη υποταγή της Κύπρου στα στρατηγικά σχέδια του αμερικανοσιωνισμού.

Διότι η προς ανατολάς κατεύθυνση του φυσικού αερίου έχει προφανώς σκοπό την ενίσχυση συμμαχιών του Ισραήλ και των Αμερικανών με σκοπό να απομονώσουν και να συντρίψουν το Ιράν. Ας ξεκαθαρίσει τα σχέδια του ο κ. Αναστασιάδης διότι μια τέτοια επιλογή ταύτισης με τα γεωστρατηγικά συμφέροντα του Ισραήλ , εκθέτει σε θανάσιμους κινδύνους την Κύπρο σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ Ιράν και αμερικανοσιωνιστών.
Η φιλο-αμερικανοσιωνιστική δεξιά στο τέλος θα εμπλέξει την Κύπρο σε μια σύγκρουση που δεν έχει κανένα λόγο να συμμετάσχει , ενώ θα δημιουργήσει τέτοιου είδους εξαρτήσεις που θα την αποσπάσουν από την ευρωπαϊκή της πορεία και θα την αποκόψουν πλήρως από τον εθνικό κορμό. Θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος είναι πως το φυσικό αέριο πρέπει να έχει μοναδική κατεύθυνση την Ευρώπη δια μέσου της Ελλάδος.
Τούτο θα επιτρέψει την ενοποίηση των δύο ΑΟΖ του ελληνισμού και συνακόλουθα την κοινή αμυντική θωράκιση για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και την κατοχή της Κύπρου από τους τούρκους και τους εγγλέζους.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ