Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ο κομματοκρατικός κοινοβουλευτισμός παραμένει ο κυριότερος εχθρός του έθνους

Οι εκλογές της 6ης Μαίου στην Ελλάδα κατέγραψαν την κατάρευση του διπολικού συστήματος της μεταπολίτευσης . Όμως το σύστημα του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού καλά κρατεί και ως εκ τούτου δεν είναι δύσκολο να διαμορφώσει νέους συσχετισμούς , νέους πόλους έλξεως ψηφοφόρων με απόρριψη κάποιων φθαρμένων στελεχών. Το τέρας κτυπήθηκε αλλά σύντομα θα επουλώσει τις πληγές του και θα αντεπιτεθεί λυσσασμένο και ανανεωμένο.
Ο κυριότερος εχθρός που κρατεί το έθνος σε κατάσταση μηδαμινής ισχύος είναι ο κομματοκρατικός κοινωβουλευτισμός. Ενώπιον αυτού του εχθρού πάνω από το ένα τρίτο του λαού τάχθηκε εναντίον του δια της αποχής. Αυτό είναι το θετικότερο μήνυμα των χθεσινών εκλογών.
Ένα 35% του ελληνικού λαού απορρίπτει τον κομματισμό , απορρίπτει τις φθαρμένες ιδεολογίες του , απορρίπτει τα αντιφατικά του προγράμματα , απορρίπτει τα κούφια συνθήματα , απορρίπτει τον κομματικό εξουσιασμό.
Αν το εθνικοκοινωνικό κίνημα πάρει το μήνυμα αυτό και προτάξει την κοινωνιοκρατία κατά της κομματοκρατίας , αν προτάξει την παραγωγή και διαχείριση της εξουσίας από τις παραγωγικές ενώσεις και την τοπική αυτοδιοίκηση , ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης , ανισότητας και ανισορροπίας τότε η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά εξόδου από την κρίση , οδεύοντας προς ένα νέο πολίτευμα , εθνικής κοινωνιοκρατίας.
Αν όχι, τότε οι δυνάμεις της απόρριψης του συστήματος θα παραμείνουν αδρανούσες και καταδικασμένες να υποστούν κάθε μορφή τυραννίας που θα παράξει εκτάκτως το σύστημα για να διασωθεί.
Ο ελληνικός εθνικοκοινωνισμός στις συνθήκες που διαμορφώνονται μπορεί να δώσει την ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση που έχει ανάγκη το έθνος για να πορευθεί στο ιστορικό του μέλλον απαλλαγμένο από το βδέλυγμα του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ