Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ξεμασκάρεμα Αναστασιάδη

Αρχίζει σιγά-σιγά να αποκαλύπτει τις θέσεις του πάνω στο εθνικό θέμα ο κ. Αναστασιάδης. Στην αρχή ξεκίνησε με το “ Μπορούμε να πιέσουμε τη Τουρκία , μπορούμε να διεκδικήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα”. Στη συνέχεια μίλησε για την ανάγκη πολυμερούς διάσκεψης και την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Στο επόμενο επεισόδιο αναφέρθηκε σε απόσυρση των υπερπροσφορών Χριστόφια και στο πιό πρόσφατο γύρισμα απεκάλυψε ότι η πρόταση του εδράζεται στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Απορρίπτοντας όμως προτάσεις ομοσπονδίας με ισχυρή κεντρική κυβέρνηση δείχνει ο κ. Αναστασιάδης ότι οδεύει σε αυτό που πάντοτε διακήρυττε , δηλαδή στην λεγόμενη χαλαρή ομοσπονδία που δεν είναι τίποτα άλλο από μια συγκαλυμμένη συνομοσπονδία με ισχυρά τα συνιστώντα υποκείμενα όπως και εάν ονομάζονται αυτά.
Στην ουσία ο κ. Αναστασιάδης επιστρέφει στο σχέδιο Ανάν ενώ ταυτόχρονα δείχνει ότι σέβεται την ετυμηγορία του λαού στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004.
Γνωστή προπαγανδιστική τακτική που την εφάρμοζαν οι ηγέτες και υπο-ηγέτες του κυπριακού κατεστημένου προ πολλού. Πατριώτες στα μπαλκόνια , προδότες στα παρασκήνια.
Δυστυχώς όμως το πολιτικό πρόβλημα του τόπου παράγεται από την ακρισία και αμνησία του λαού που επιδεινώνεται από την πελατειακή σχέση των κομματικών μηχανισμών με το εκλογικό σώμα.
Θα ήταν ελλιπής η κριτική μας εάν στιγματίζαμε μόνο τους πολιτικούς και αφήναμε τον λαό στο απυρόβλητο. Φταίει και ο λαός για το κατάντημα μας και για τον κίνδυνο του αφανισμού στον οποίο η πατρίδα είναι εκτεθειμένη. Διότι της πολιτικής κατάπτωσης προηγείται η ηθική κατάπτωση. Οι φαύλοι και οι προδότες θριαμβεύουν σε ένα φαύλο λαό , ενώ σπάνε τα μούτρα τους σε ένα λαό που ορθώνει ως βράχο το ηθικό του μεγαλείο.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ