Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Γονατίζουν τον λαό για να στηρίξουν τους τραπεζίτες

Το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου , αποφάσισε να στηρίξει την Λαϊκή Τράπεζα γονατίζοντας το λαό στους φόρους , δηλαδή χρησιμοποιώντας την ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ εις βάρος του λαού και υπέρ της ολιγαρχίας του παρασιτικού πλούτου του διαπλεκόμενου με τις κομματικές ηγεσίες.
Αυτή είναι η χείριστη μορφή δικτατορίας που εμφανίζεται με προσωπείο δημοκρατικό.
Το σωστό θα ήταν να κρατικοποιηθεί η τράπεζα στο βαθμό που θα στηριχθεί από τους φόρους του λαού. Όμως η διαπλοκή υπερίσχυσε του λαϊκού αυτού δικαιώματος.

Το γεγονός τούτο αναδεικνύει τρία θεμελιώδη προβλήματα που επιζητούν την επίλυση τους.

  • Πρώτο: το μονοκεντρικό φορολογικό σύστημα 
  • δεύτερο: το κομματοκρατούμενο νομοθετικό σώμα (βουλή) 
  • τρίτο : η διαπλοκή των πολιτικών μηχανισμών με την οικονομική ολιγαρχία. 

Αυτά τα προβλήματα απαιτούν ενιαία αντιμετώπιση.
Απαιτείται η κατάργηση της κομματοκρατικής βουλής και η αντικατάσταση της από την βουλή των παραγωγικών ενώσεων και των τοπικών αυτοδιοικήσεων. Γεγονός που θα διαχωρίσει την νομοθετική από την εκτελεστική εξουσία και θα δώσει στις λαϊκές δυνάμεις την δυνατότητα άσκησης ελέγχου στην όποια κυβέρνηση.
Απαιτείται η κατάργηση του μονοκεντρικού φορολογικού συστήματος και η εγκαθίδρυση ενός πολυκεντρικού φορολογικού συστήματος με βάση την περιφέρεια.
Αν γίνουν αυτά τα δύο βήματα προς ένα σύγχρονο λαϊκό κράτος τότε καταλύεται και η διαπλοκή εξουσίας και παρασιστικής πλουτοκρατίας αφού θα καταστεί αναγκαία η δημιουργία κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας που θα στηρίζει την παραγωγή ενέργεια του λαού.
Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ο κομματοκρατικός κοινοβουλευτισμός είναι ένα αντιλαϊκό σύστημα που ευνοεί την παρασιτοκρατία και την φαυλοκρατία , ένα σύστημα κατ' όνομα δημοκρατικό αλλά στη πράξη τυραννικό.

Τομέας ιδεολογικής διαφώτισης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ