Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Λύση στη βάση σύγκλησης συμφερόντων επιδιώκει ο Αναστασιάδης

Ο νέος πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε πολλές ανακοινώσεις του καθώς και στη πρόσφατη συνέντευξη του στην ΕΡΤ , προσπαθεί να θέσει την προοπτική επίλυσης του κυπριακού στην βάση της ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ μεταξύ Κύπρου , Τουρκίας , Ρωσίας , Αμερικής , Ισραήλ και Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως ο ίδιος ανέφερε .
Αυτή η νέα φιλοσοφία απομακρύνεται πλήρως από την πραγματική βάση του κυπριακού που είναι για εμάς τους Έλληνες εθνικοκοινωνιστές , το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και το χρέος της απελευθέρωσης.
Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Η ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΙΟΔΟΤΩΝ

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναφερόμενος στο κυπριακό είπε πως δεν πρέπει να πάει σε συνομιλίες ο πρόεδρος Αναστασιάδης , αν δεν καθοριστεί πρώτα η ομοσπονδιακή βάση της επιδιωκόμενης λύσης.
Ο αρχιεπίσκοπος με αυτή την ξεκάθαρη τοποθέτηση του καθίσταται συνεπής με την ενδοτική γραμμή Μακαρίου και Ζυριχικού κατεστημένου που εγκαινιάσθηκε με την προδοτική συμφωνία Ζυρίχης και επιβεβαιώθηκε με την επίσης προδοτική και κατάπτυστη λεγόμενη συμφωνία κορυφής του 1977.
Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΕΝΑΝΤΊΩΣΗ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΎΣΤΗΜΑ


Η αντιπαλότητα μας με το σοσιαλκαπιταλιστικό σύστημα δεν προέκυψε περιστασιακά ως αντίδραση στην λεγόμενη οικονομική κρίση .
Εμείς ως εθνικοκοινωνιστές είμαστε αντίθετοι σε αυτό το σύστημα ορμώμενοι από ιδεολογικά κριτήρια και αξίες .
Το όραμα μας για την εθνική κοινότητα αντίκειται στις αξίες , τους τρόπους και τα συστήματα του σοσιαλκαπιταλισμού δ, ηλαδή αυτού του τραγέλαφου που προέκυψε μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την ήττα των εθνικοσοσιαλιστικών δυνάμεων , συνενώνοντας τον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό με ένα ληστρικό ¨σοσιαλισμό” διεθνιστικού ιδεολογικού υποβάθρου που καταληστεύει την παραγωγική βάση και την υποτάσσει σε μια σχέση διαφθοράς ανάμεσα στο υπέρογκο κράτος και τους τραπεζίτες.
Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Η Ελλάδα έχει εθνικό καθήκον να προστατεύσει την Κύπρο

Η οικονομία της Κύπρου παραδόθηκε στην τρόικα πριν ακόμα εφαρμοστεί το μνημόνιο .
Η κυβέρνηση και η βουλή ασκούν ρόλο μεσολαβητή και διεκπεραιωτή των εντολών των τοκογλύφων της ευρωζώνης.
Από την άλλη η Κύπρος δέχεται πιέσεις στα θέματα της ΑΟΖ και του Κυπριακού.
Από πλευράς Ρωσίας , Αμερικής και Ευρωπαϊκής Ένωσης επιχειρείται η αναγνώριση των αμφισβητήσεων της Τουρκίας στην κυριαρχία της Κύπρου επί της ΑΟΖ της .
Η Μεγάλη Βρετανία επίσης , θέτει θέμα δικαιωμάτων επί της κυπριακής ΑΟΖ και προέκτασης των χωρικών υδάτων των αγγλικών βάσεων στα 12 μίλια.
Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Αιώνιο ανάθεμα στους προδότες του δημοψηφίσματος του 2004

Στις 24 Απριλίου του 2004 ο λαός κλήθηκε να αποφασίσει σε δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν.
Ο τότε πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος , ενώ δέχθηκε να τεθεί το εν λόγω σχέδιο σε δημοψήφισμα κατόπιν ζήτησε από το λαό , με δακρύβρεχτο και θεατρινίστικο διάγγελμα , να πει ΟΧΙ σε αυτό.
Ολιγώρησε ο τότε πρόεδρος στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας . Δεν έπραξε το αυτονόητο , να το πετάξει στα σκουπίδια παραθέτοντας μάλιστα και τους λόγους που υπαγόρευαν την απόρριψη του .
Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Κυπριακέ λαέ , την Πέμπτη κατατίθεται στη βουλή το μνημόνιο.
Μην επιτρέψεις να ψηφιστεί από την κοινοβουλευτική δικτατορία που εμπόδισε την κατάθεση του σε δημοψήφισμα.
Ελληνικέ κυπριακέ λαέ , το μνημόνιο είναι ο τάφος της πατρίδος .
Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ξυπνάτε Έλληνες της Κύπρου

Στο διεθνές κι τοπικό παρασκήνιο , γίνεται προσπάθεια διασύνδεσης της “οικονομικής κρίσης” με την συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου και την επίλυση του κυπριακού.
Όλα δείχνουν πως η λύση που ετοιμάζουν δεν θα δοθεί μέσα από ολοκληρωμένο σχέδιο που θα τεθεί σε δημοψήφισμα αλλά μέσα από κινήσεις και μέτρα που θα “φέρνουν κοντύτερα τις δύο κοινότητες”.
Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Σπάταλα και καιροσκοπικά τα μέτρα Αναστασιάδη

Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι μέτρα σπατάλης και διόγκωσης του ήδη υπερμεγέθους κράτους .
Η υλοποίηση αυτών των μέτρων θα αυξήσει τις κεφαλαιακές ανάγκες του κράτους τις οποίες κατ' ανάγκη θα καλύψει είτε με νέα δάνεια και νέα μνημόνια είτε μέσω αγριότερης φορολογικής βίας.
Η κυβέρνηση Αναστασιάδη άρχισε την θητεία της με την καταλήστευση των καταθέσεων των πολιτών και μάλιστα του παραγωγικού κεφαλαίου των επιχειρήσεων και συνεχίζει ενισχύοντας το ληστρικό φορολογικό κράτος με το κοινωνικό προσωπείο.
Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Φορολόγηση της πρώτης κατοικίας ζητά η συγκυβέρνηση ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ


Κάποτε ο Δημοκρατικός Συναγερμός και οι περί αυτών “εθνικόφρονες” αρνήθηκαν να ψηφίσουν την πρόταση του ΑΚΕΛ , για φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Τώρα , ο Δημοκρατικός Συναγερμός και η συγκυβέρνηση του με το μειοδοτικό ΔΗ.ΚΟ. , θέλουν να φορολογήσουν ακόμα και την πρώτη κατοικία προκειμένου να στηρίξουν το ληστρικό τραπεζικό σύστημα που κατάστρεψε την οικονομία της Κύπρου.
Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ιδού τα ευεργετήματα του “κανονισμού της πράσινης γραμμής”

Για τον “κανονισμό της πράσινης γραμμής” έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση και παλαιότερα , ότι δηλαδή εντάσσεται στη προδοτική γραμμή της εμπράγματης λύσης που εφαρμόζει το κατεστημένο βήμα προς βήμα.
Εκτός αυτού πλήττει άμεσα και την δική μας παραγωγή επιτρέποντας την είσοδο τουρκικών προϊόντων μέσω των κατεχομένων.
Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Επιθετικές δηλώσεις Στέφαν Φούλε

Ο Φούλε είπε πως η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος μπορεί να αναδειχθεί σε ευτυχές γεγονός εάν συμβάλει στην εξεύρεση μιας γενικής λύσης που συν τοις άλλοις θα “απελευθερώνει το πλήρεςοικονομικό δυναμικό του νησιού και στονενεργειακό τομέα” .
Μετά τους Ρώσους έρχεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση να παραδεχθεί ότι η κυριαρχία της κυπριακής ΑΟΖ είναι αμφισβητούμενη από την Τουρκία και να αναφέρεται σε ανάγκη αποδέσμευσης της μέσω λύσης.
Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Το κατεστημένο φοβάται το δημοψήφισμα για το μνημόνιο


Ο κομματοκρατικός κοινοβουλευτισμός όχι μόνο δεν μπορεί να εκφράσει την λαϊκή βούληση σε καθολικά ζητήματα , όπως είναι το μνημόνιο και η παραμονή ή όχι στην ευρωζώνη , αλλά τουναντίον μπλοκάρει την λαϊκή βούληση και την ακυρώνει.
Για ένα θέμα που αφορά ολόκληρο το λαό γιατί να μην έχει δικαίωμα ο λαός να αποφασίσει περί αυτού ενεργοποιώντας κοινωνικές δυνάμεις που δεν υπάγονται στα κοινοβουλευτικά κόμματα ;
Εκείνο που προβληματίζει την κομματοκρατία είναι πως αν αφεθεί ο λαός να αποφασίζει για τα μεγάλα ζητήματα του , θα βρει άλλους δρόμους πραγματικής δημοκρατικής εκπροσώπησης που θα τινάξουν στον αέρα το κομματοκρατικό σύστημα .
Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Πιέζει για αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος η Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί πιέσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία για άνοιγμα κεφαλαίων στην διαδικασία ένταξης με την Τουρκία , ειδικά στο θέμα της ενέργειας καθώς και για συμμετοχή αντιπροσωπείας του κατοχικού μορφώματος στο Ευρωκοινοβούλιο.
Για τις δύο αυτές υποθέσεις φταίει και το κυπριακό κατεστημένο , πρώτο διότι έθεσε επι τάπητος το θέμα της διέλευσης αγωγού φυσικού αερίου από την Τουρκία και δεύτερο γιατί έδωσε υπόσταση στο κατοχικό μόρφωμα με το προδοτικό διπλό δημοψήφισμα και την συμμετοχή των εποίκων το 2004.
Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΚΤΉΝΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΊΟΥ;;;


Κάποιος υπάλληλος του κτηματολογίου λειτουργούσε υπέρ της επιτροπής αξιολόγησης των κατεχομένων και παρότρυνε τους πρόσφυγες που επισκέπτονταν το κτηματολόγιο , δίδοντας τους μάλιστα και διαφημιστικά φυλλάδια , να καταφεύγουν στους κατακτητές για να πωλούν την περιουσία τους.
Ρωτούμε να μάθουμε τι κατάληξη είχε αυτή η περίπτωση. Τέθηκε σε διαθεσιμότητα , παραπέμφθηκε σε δίκη ή μήπως προστατεύθηκε απο το κατεστημένο και  επιβραβεύθηκε για το ανοσιούργημα του; 
Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

Ελλάδα και Κύπρος στενάζουν κάτω από το ζυγό της ευρωζώνης και των μνημονίων που σκοπό έχουν να διασώσουν τα πολιτικά και οικονομικά συστήματα του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού ή άλλως της τραπεζοκρατίας.
Το σύστημα κατόρθωσε να αποπροσανατολίσει την αγανάκτηση του λαού και να θέσει περιφερειακούς στόχους που δεν το ενοχλούν . Όπως , καταδίκη των ενόχων , αλλαγή διακυβέρνησης , αντιμνημονιακή ρητορεία μέσα από το μνημόνιο και άλλα φαιδρά παρόμοια.
Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Η ευρωζώνη είναι το κάτεργο του λαού και ο τάφος της πατρίδος

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ζητούν από τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας να υποβάλει παραίτηση.
Ο διοικητής δεν ακούει κανένα γιατί τον στηρίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Το σύνταγμα της κυπριακής δημοκρατίας στα άρθρα 118 , 119 και 120 αναφέρεται ρητά ότι ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας “ ασκεί εξουσίαν καθοριζωμένη αυτώ διά νόμου” και ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας δύναται να παύσει αυτόν όποτε το κρίνει αναγκαίο.
Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Εθνικοκοινωνικές προτάσεις αντιμετώπισης της κρίσης

Το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου κατέρρευσε προ πολλού.
Τις αιτίες της κατάρρευσης του θα τις βρει επακριβώς η δικαιωσύνη που θα αναλάβει την εξιχνίαση του εγκλήματος.
Οπότε μην χάνουμε το καιρό μας σε αναλύσεις και προ παντός μην ακούμε τους πολιτικούς του κατεστημένου που ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο .
Το ζητούμενο είναι να σταματήσουν άμεσα οι πολιτικοί να μεταγγίζουν το αίμα του λαού για να νεκραναστήσουν το ληστρικό τραπεζικό σύστημα.
Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Σκουπίστε το χτικιό του Ζυριχικού κατεστημένου από τη γη των ηρώων

Πρόδωσαν τον αγώνα της ΕΟΚΑ και επέβαλαν δια πυρός και σιδήρου το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης που οδήγησε στη τουρκική εισβολή .
Αποδέχθηκαν τον πολιτικό στόχο της εισβολής , την συγκέντρωση των “τουρκοκυπρίων” σε μια ενιαία εδαφική ζώνη και από τις κατάπτυστες συμφωνίες του 1977 όδευσαν την προδοτική γραμμή της εμπράγματης λύσης που από την άρση της εμπολέμου καταστάσεως και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων έφτασε στο ξεπούλημα της πατρώας γης στους κατακτητές .
Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Συνθήματα αντίστασης στον ραγιαδισμό




Όχι στην επέκταση του Ισραήλ στη Κύπρο

Η συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων επί γειτνιαζόντων οικοπέδωντης κυπριακής ΑΟΖ , είτε με το Ισραήλ είτε με τον Λίβανο , είτε με την Αίγυπτο , είναι εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη.
Τούτο συνεπάγει και μια μορφή στρατιωτικής συνεργασίας για την ασφάλεια του εγχειρήματος δεδομένων των απειλών που εκτοξεύει η Τουρκία κατά της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας.
Όμως το ερώτημα είναι σε ποιο βάθος θα προχωρήσει η αμυντική συνεργασία με τις συνεργαζόμενες χώρες .
Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα με εθνικοκοινωνική ανασυγκρότηση


Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα για να στηρίξουμε το ληστρικό τραπεζικό σύστημα δεν έχει νόημα. Αν και ακόμα και έτσι ,  θα έχουμε ελπίδες οικονομικής ανάκαμψης σε βάθος χρόνου πολύ καλύτερες από το μνημόνιο που θα αποβεί καταστροφικό για την πατρίδα.
Εαν η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα συνδυαστεί με την δημιουργία κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας που θα ενισχύσει την παραγωγή άμεσα χωρίς την τοκογλυφική διαμεσολάβηση του ιδιωτικού τραπεζικού συστήματος , τότε θα αποφευχθεί η υποτίμηση του νομίσματος ή αν γίνει θα είναι ασήμαντη και χρονικά περιορισμένη μέχρι να αρχίσει να αποδίδει η παραγωγική διαδικασία που θα αποτελεί την εγγύηση του εθνικού νομίσματος.

ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

Η οικονομική σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένα από τα θετικά αποτελέσματα της ένταξης .
Δυστυχώς τα συμφέροντα της ντόπιας κυπριακής ολιγαρχίας δεν επέτρεπαν την τελωνειακή ένωση Ελλάδος – Κύπρου μήτε η ετερόνομη αγγλόδουλη πολιτική ηγεσία του εναγούς κράτους της Ζυρίχης επιθυμούσε μια τέτοια εξέλιξη .
Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ε.ΔΗ.Κ.: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ

Το μνημόνιο δεν αρκεί να κατατεθεί στην βουλή των αντιπροσώπων προς έγκριση αλλά να τεθεί στην κρίση ολόκληρου του λαού σε δημοψήφισμα.
Το αίτημα αυτό είναι επιβεβλημένο δεδομένου ότι η παρούσα βουλή δεν εκφράζει το σύνολο του κυπριακού λαού ένεκα της αποχής που καταγράφτηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2011 που πλησιάζει το 22% .
Επίσης το θέμα του μνημονίου δεν τέθηκε στην θεματολογία των βουλευτικών εκλογών ούτε και των προεδρικών εκλογών με πλήρη και σαφή ανάλυση των όρων αυτού και των επιπτώσεων του στην οικονομία της κοινωνίας.
Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ


Νέα επίθεση δέχεται η Κύπρος από την Αγγλία , που σε συνεργασία με την Τουρκία κατευθύνονται προς την υλοποίηση τριών στόχων , σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του “Φ” .

  • Άνοιγμα νέων διαπραγματευτικών κεφαλαίων.
  • Κλείσιμο κυπριακού.
  • Μπλόκο στα κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ.

Οι άγγλοι και οι τούρκοι ως εχθροί του κυπριακού ελληνισμού δεν θα παύσουν να απεργάζονται την καταστροφή του και να προσπαθούν , ειδικά στις παρούσες δύσκολες συνθήκες , να επιτελέσουν τα σχέδια τους.

Κτηνοτρόφοι μην ακούτε τα κομματόσκυλα

Θέση του Ε.ΔΗ.Κ. είναι πως εισαγωγή πρώτων υλών για την κτηνοτροφία και την γεωργία θα πρέπει να γίνεται από τις οργανώσεις ή παραγωγικές ενώσεις των ίδιων των κτηνοτρόφων και αγροτών και μάλιστα χωρίς επιβολή φόρων από όποια χώρα και αν προέρχονται.
Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ούτε “επανόρθωση” ούτε “επανένωση” - ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ


Οι δύο λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιεί η προπαγάνδα του επιτελείου και της κυβέρνησης Αναστασιάδη , είναι οι λέξεις ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ της οικονομίας και ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ της πατρίδος.
Με την λέξη “επανόρθωση” η προπαγάνδα της δεξιάς παραπέμπει στο ξαναστήσιμο των πραγμάτων πάνω στην ίδια βάση , δηλαδή πάνω στη βάση του καπιταλιστικού χρηματοπιστωτικού συστήματος .
Για την δεξιά πολιτική και διανόηση , δεν φταίει σε τίποτα το σύστημα για την τωρινή κατάσταση της οικονομίας μας . Δεν φταίνε ούτε ο χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός , ούτε η παγκοσμιοποίηση , ούτε η ευρωζώνη . Φταίνε κάποια στελέχη των τραπεζών ενδεχομένως και πολύ περισσότερο η προηγούμενη κυβέρνηση.
Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Γιατί δεν ελέγχεται η πρόταση Σώρρα ;

Ο κύριος Αρτέμης Σώρρας προσφέρει , κατά δήλωση αυτού και των συνεργατών του κάποια δισεκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα Αμερικανικού δημοσίου , στο κυπριακό κράτος με αντάλλαγμα άτοκα ομόλογα του κυπριακού κράτους λήξεως 100 ετών.

Έρχεται γενικό κούρεμα καταθέσεων;;;

Επειδή πολλοί μας ρωτάνε αν υπάρχει κίνδυνος κουρέματος όλων των καταθέσεων σε όλες τις τράπεζες όπως φημολογείται , έχουμε υποχρέωση να τους απαντήσουμε δημόσια .
Ο μόνος τρόπος να μην κουρευτούν οι καταθέσεις των πολιτών είναι να επιστρέψουν οι τραπεζίτες τα δισεκατομμύρια που διασπάθισαν .

Το χρέος προς το λαό είναι παράνομο και απεχθές

Το πόρισμα της Αlvarez & Μarsal δείχνει κάποια από τα αίσχη που διέπραξαν οι τραπεζίτες αναφορικά με τον τζόγο στα ελληνικά ομόλογα από τα οποία βεβαίως όπως αναφέρει ο Καζάκης είχαν όφελος εκ των υστέρων .
Το ερώτημα είναι που πήγαν τα 65 και πλέον δίς των καταθέσεων των πολιτών και των ρώσων. Έγιναν άνεμος και καπνός από τους τραπεζίτες , τους τραπεζικούς και τους πολιτικούς που τους καλύπτουν .
Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Σαπίστε μαζί με τους ηγέτες σας ραγιάδες


 Η ληστρική κυβέρνηση Αναστασιάδη συνεχίζοντας το ολέθριο έργο στήριξης των τραπεζών από την κυβέρνηση Χριστόφια που το παίζει και κομμουνιστής , αρπάζει ακόμα και τα συνταξιοδοτικά ταμεία των εργαζομένων για να “σώσει” το βρόμικο τραπεζικό σύστημα και να καλύψει τους κλέφτες που διασπάθισαν το κοινωνικό κεφάλαιο.
Από την άλλη εγγυάται καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ , δηλαδή φορτώνει το βάρος αυτής της εγγύησης στο σύνολο του λαού.
Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Αντισταθείτε στην τυραννική κυβέρνηση Αναστασιάδη

Έλληνες πατριώτες
Το κούρεμα των καταθέσεων είναι ένα κτύπημα στην καρδιά της ιδιωτικής οικονομίας , της μικρομεσαίας επιχείρησης που αποτελεί τον κεντρικό άξονα της εθνικής οικονομίας.
Ο καπιταλισμός κτυπά εκ των άνω , δηλαδή με το σιδερένιο χέρι του κράτους και της δεξιάς κυβέρνησης , την εθνική οικονομία.

Η κυβέρνηση της τραπεζοκρατίας συνεχίζει το ολέθριο έργο της


Οι τραπεζίτες εξανέμισαν τις καταθέσεις των πολιτών. Το κράτος και συγκεκριμένα η κυβέρνηση Αναστασιάδη κάλυψε το έγκλημα με το κούρεμα των καταθέσεων που θα φτάσει μέχρι και τα 80% σύμφωνα με δήλωση του πρώην υπουργού οικονομικών Μιχάλη Σαρρή.
Εκτός αυτού συνάπτει συμφωνία με την τρόικα και φορτώνει ένα νέο χρέος στο λαό , την ώρα που διαβεβαιώνει ότι δεν θα συρρικνωθεί ο δημόσιος τομέας ούτε θα μειωθούν οι απολαβές του.
Με λίγα λόγια , θα τα πληρώσει όλα η ιδιωτική οικονομία μέσα από πρωτοφανή φορολογική βία σε συνθήκες ύφεσης.
Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Εθνικοκοινωνική αντιμετώπιση της κυπριακής πολιτικό-οικονομικής κρίσης

 Η διαπλοκή πολιτικών και τραπεζιτών υπήρξε μια από τις σοβαρότερες αιτίες της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος.
Επίσης η ένταξη μας στην ευρωζώνη ήταν ένα πελώριο πολιτικό λάθος που έγινε εν γνώση των κρατούντων για να εξυπηρετήσει τραπεζικά συμφέροντα της ολιγαρχίας.
Η εγκατάλειψη των παραγωγικών επενδύσεων στο τόπο ήταν το τελειωτικό κτύπημα στην οικονομία μας.
Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ζήτω οι ήρωες της Ε.Ο.Κ.Α.


Ο αγώνας της ΕΟΚΑ άρχισε με σκοπό την απελευθέρωση και την ΈΝΩΣΗ με την μητέρα Ελλάδα κατ' εντολή του λαϊκού ενωτικού δημοψηφίσματος που διεξήχθη το 1950 .
Αυτή τη λαϊκή εντολή που δεν ήταν συγκυριακή αλλά έκφραση του προαιώνιου πόθου του κυπριακού ελληνισμού για Ένωση και μόνον Ένωση , ακολούθησαν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ προσυπογράφοντας την με το αίμα τους.