Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα με εθνικοκοινωνική ανασυγκρότηση


Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα για να στηρίξουμε το ληστρικό τραπεζικό σύστημα δεν έχει νόημα. Αν και ακόμα και έτσι ,  θα έχουμε ελπίδες οικονομικής ανάκαμψης σε βάθος χρόνου πολύ καλύτερες από το μνημόνιο που θα αποβεί καταστροφικό για την πατρίδα.
Εαν η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα συνδυαστεί με την δημιουργία κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας που θα ενισχύσει την παραγωγή άμεσα χωρίς την τοκογλυφική διαμεσολάβηση του ιδιωτικού τραπεζικού συστήματος , τότε θα αποφευχθεί η υποτίμηση του νομίσματος ή αν γίνει θα είναι ασήμαντη και χρονικά περιορισμένη μέχρι να αρχίσει να αποδίδει η παραγωγική διαδικασία που θα αποτελεί την εγγύηση του εθνικού νομίσματος.
Ταυτόχρονα πρέπει να ελεγχθεί η εξαγωγή ξένου συναλλάγματος εκτός των εισερχομένων και δηλωμένων.
Να ασκηθεί επίσης εκκαθάριση των τραπεζών , αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των υπό την αυστηρή επίβλεψη του κράτους και την άρση της προστασίας που παρέχει σε αυτό. Οι μέτοχοι και ιδιοκτήτες των τραπεζών θα πρέπει να καλύψουν τις καταθέσεις των πολιτών ειδεμή οι περιουσίες των εν λόγω τραπεζών θα κατασχεθούν .
Επίσης τα χρέη του λαού προς τις εν λόγω τράπεζες θα διαγραφούν (ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ) , όπως και τα “χρέη” του κράτους προς αυτές , “χρέη” τα οποία φορτώθηκαν στο λαό μέσα από σχέσεις διαπλοκής και αδιαφάνειας με το πολιτικό κατεστημένο.
Με λίγα λόγια , στη θεραπεία σοκ που προσπαθούν να εφαρμόσουν στο λαό οι κρατούντες , ύστερα από την καταλήστευση του κοινωνικού πλούτου από τους τραπεζίτες σε συνεργασία με τους πολιτικούς , εμείς απαντούμε με ανατροπή του συστήματος και μετάβαση σε μια εθνικοκοινωνική ανασυγκρότηση της οικονομίας και της πολιτικής κοινωνίας.
Στη θεραπεία του σοκ αντιτάσσουμε την εθνικοκοινωνική αναθέσμιση και όχι τον κούφιο και κίβδηλο “εθνικισμό” των κενών συνθημάτων της ακροδεξιάς ή την κρατιστική και ισοπεδωτική πρόταση της αριστεράς που αμφότεροι στηρίζουν το ισχύον χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Η παρούσα κρίση που προκάλεσαν οι διεφθαρμένοι τραπεζίτες- τραπεζιτικοί  και πολιτικοί , όντες όργανα ενός ληστρικού και τυραννικού συστήματος , μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία εδραίωσης της κοινωνικής οικονομίας ενάντια στην ληστρική καπιταλιστική ταξική οικονομία.
( Τονίζεται σε αυτό το άρθρο η σημασία της διασύνδεσης του εθνικού νομίσματος με την αναβάθμιση της παραγωγής έξω από το ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Εννοείται πως η πρόταση αυτή υποστηρίζεται και απο σωρεία άλλων θέσεων που αφορούν την οικονομία αλλά και την ανάδειξη της λαϊκής εξουσίας από την παραγωγική βάση. Διότι τίποτα δεν θα επιτευχθεί αν η εξουσία παραμείνει στα χέρια των κομματικών συμμοριών ) .  

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Ε.ΔΗ.Κ.