Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Οι καταστροφικές προτάσεις Λιλλήκα στην οικονομία και στο εθνικό


Οι ιδεολογικές αντιλήψεις του Λιλλήκα επαναλαμβάνουν την εθνοπροδοτική επιλογή των ελλαδιτών πολιτικών για υπαγωγή της Ελλάδος στην υποτέλεια της τρόικας και των πολλαπλών μνημονίων της. “ Η Ελλάδα δεν είχε άλλη επιλογή “ αναφέρει συγκεκριμένα “ενώ η Κύπρος έχει το φυσικό αέριο”.
Η πρόταση Λιλλήκα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης , επικεντρώνεται στο ξεπούλημα του φυσικού αερίου , για να καλυφθούν οι τοξικές τράπεζες και να “διασωθεί” το ληστρικό τραπεζικό σύστημα , το οποίο ευθύνεται για την καταστροφή της οικονομίας μας .
Αυτή η εξυπηρέτηση των τραπεζών θα γίνει κατά τον Λιλλήκα με έκδοση εταιρικών ομολόγων και όχι όπως είχε προτείνει στην αρχή της εκστρατείας διάσωσης των τοκογλύφων , με έκδοση κρατικών ομολόγων , διότι πείσθηκε ότι τα εν λόγω ομόλογα θα βαρύνονται με τόκο πάνω από 16% όπως γράφαμε παλαιότερα.
Τα εταιρικά ομόλογα είναι ένα άλλο μεγάλο τέχνασμα προκειμένου να περάσει το φυσικό αέριο σε χέρια ολιγαρχών - τραπεζιτών που έχουν κρύψει τα κεφάλαια τους και ταυτόχρονα να δοθούν αυτά τα λεφτά στις τράπεζες τους. Η πρόταση Λιλλήκα είναι εκ πρώτης όψεως μια πρόταση απάτης και ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου στην ολιγαρχία.
Η δική μας θέση στο συγκεκριμένο θέμα , είναι πως πρέπει να αφεθούν προς κατάρρευση οι τοξικές τράπεζες , να κατασχεθούν οι περιουσίες τους και να χαριστούν τα χρέη του λαού προς αυτές. Επίσης δεν δεχόμαστε να μεταβιβαστεί με διάφορα τεχνάσματα ο πλούτος του φυσικού αερίου στην ολιγαρχία – τραπεζοκρατία την οποία ο Λιλλήκας υπηρετεί .
Στο εθνικό θέμα ο Λιλλήκας εισάγει μια άλλη ύποπτη και επικίνδυνη πρόταση την οποία ονομάζει “ διπλή διαπραγμάτευση”. Δηλαδή θα έχουμε συνομιλίες ταυτόχρονα με την “ τουρκοκυπριακή κοινότητα” και με την Τουρκία. Στο παζάρι αυτό προτείνει μάλιστα την επαναδραστηριοποίηση της Μ. Βρετανίας προς “επίλυση” του κυπριακού με “αντάλλαγμα τη στήριξη των γεωπολιτικών της συμφερόντων” . Με αυτή τη πρόταση ο Λιλλήκας μας ξαναγυρίζει στο “δίκαιο” της Ζυρίχης εκ του οποίου εκπορεύθηκαν όλα τα δεινά της πατρίδος μας.
Η δική μας πρόταση είναι να πετάξουμε στα σκουπίδια το “δίκαιο” της Ζυρίχης και να καταθέσουμε πρόταση πραγματικής δημοκρατίας που δεν θα εδράζεται στην διαχωριστική λογική των “κοινοτήτων” αλλά στην αρχή του πολίτου και της ισότητας μεταξύ των πολιτών στα πλαίσια ενός ενιαίου εκλογικού σώματος εκ του οποίου παράγεται κάθε μορφή εξουσίας. Η Κύπρος έχει δικαίωμα να αποκτήσει το πρώτο ελεύθερο σύνταγμα της πραγματώνοντας την εσωτερική παράμετρο της αυτοδιάθεσης της . Είμαστε το μοναδικό κράτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διατηρεί ένα σύνταγμα κατακτητικό που το επέβαλαν οι δήμιοι του.
Εναπόκειται στους εκτουρκισθέντες μουσουλμάνους , τους λεγόμενους “τουρκοκύπριους” να αποφασίσουν αν θα πορευθούν μαζί μας στην πρόταση πραγματικής δημοκρατίας ή αν θα συνταχθούν ανεπιστρεπτί με τις δυνάμεις της τουρκικής κατοχής. Σε αυτή τη περίπτωση χάνουν το δικαίωμα του πολίτου και γίνονται ένα με τους κατακτητές .
Η πρόταση πραγματικής δημοκρατίας που πρέπει να κατατεθεί σε όλα τα διεθνή όργανα , θα αποτελέσει τη βάση της προετοιμασίας του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα. Ενώ η πρόταση Λιλλήκα περί της “διπλής διαπραγμάτευσης” εκτός του ότι στερείται περιεχομένου , μας επιστρέφει στην υπέρτατη αδικία της Ζυρίχης. Διασώζει επίσης μέσα στη πρόταση του την δικοινοτικότητα και την ομοσπονδία . Δύο “αρχές” που παράγουν την αυτονομία των κοινοτήτων είτε σε ενιαία εδαφική ζώνη (διζωνικότητα) είτε σε καντόνια ή θύλακες .
Η πρόταση Λιλλήκα αναπαράγει την περιπέτεια του ενδοτισμού που την πλήρωσε πολύ ακριβά ο λαός μας.
Ας ανοίξουν τα μάτια τους όσοι πατριώτες παρασύρθηκαν από την κούφια ρητορική Λιλλήκα και να καταλάβουν πως μόνο ένα αυτοδύναμο , ασυμβίβαστο και ανυποχώρητο εθνικοκοινωνικό κίνημα και κόμμα μπορεί να αντισταθεί στην ταξική εκμετάλλευση της παραγωγικής κοινωνίας από την ολιγαρχία του πλούτου και στην αγγλοτουρκική κατοχή.
Λουκάς Σταύρου
υποψήφιος προεδρικών εκλογών της κυπριακής”δημοκρατίας”