Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ – ΜΕΣΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

Το σύνθημα που κυριάρχησε σε εκδήλωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών ήταν ξεκάθαρα κοινωνικό και εθνικό :
ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ – ΜΕΣΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ πρόταξε ευθύς εξ αρχής , χωρίς σκεπτικισμούς και πολιτικάντικες παλινδρομήσεις , την εναντίωση του στη τρόικα και τα κατοχικά μνημόνια της ,που το διεφθαρμένο κατεστημένο αποδέχθηκε.
Ζητούμε την υπαγωγή του τραπεζικού συστήματος σε κρατικό έλεγχο και την ριζική αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που στηρίζει το ληστρικό τραπεζικό σύστημα.
Ζητούμε να αφεθούν σε κατάρρευση οι τοξικές τράπεζες και οι κλέφτες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να αντιμετωπίσουν τις ποινές της έγκλειστης κοινωνικής εργασίας και της δήμευσης της περιουσίας. Απαιτούμε συνακόλουθα την κατάσχεση από το κράτος των περιουσιών των τοξικών τραπεζών , ώστε να διασφαλιστούν εν τινι μέτρω οι καταθέσεις των πολιτών σύμφωνα με την αρχή του πόθεν έσχες.
Ζητούμε την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και τον έλεγχο της παραγωγικής ανακύκλησης του χρήματος από μια μη κερδοσκοπική , μη τοκογλυφική κρατική τράπεζα αναπτύξεως.
Ζητούμε την ενίσχυση των επιχειρήσεων της μεσαίας τάξης και της αγροτιάς .
Απαιτούμε τον σεβασμό των συλλογικών εργασιακών συμβάσεων.
Απαιτούμε την εκδίωξη των λαθρομεταναστών και τον τερματισμό των επιδομάτων σε τουρκοκύπριους και ξένους μετανάστες.

Στη διάλυση του κράτους και της κοινωνίας από το καπιταλιστικό σύστημα με τις σοσιαλιστικές βαφές του , προτάσσουμε την ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΡΟΤΗΣΗ για έξοδο από την κρίση με αναπτυξιακή προοπτική , χωρίς να πειραχτούν τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργατών.

Κάτω η δεξιά και η ψευτοαριστερά που παραδίδουν το λαό και τη πατρίδα στους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους .
Αγώνας για ένα ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητος Λουκά Σταύρου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ
και λαϊκές εθνικιστικές συνιστώσες