Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Η πρόταση Λιλλήκα για προπώληση του φυσικού αερίου

Ο Λιλλήκας έριξε μια πρόταση στο αέρα , για προπώληση του φυσικού αερίου μέσω εταιρικών ομολόγων προς την διεθνή αγορά .
Θεωρεί πως αν όλα πάνε καλά αυτά τα ομόλογα θα δοθούν με εκπτώσεις που θα υπερβαίνουν τους τόκους του δανείου από την τρόικα τους οποίους υπολογίζει περίπου στα 30 δις .
Παραδέχεται επίσης πως τα οφέλη από το φυσικό αέριο θα αντληθούν σε βάθος χρόνου 30 και 50 ετών.
Οπότε είναι λογικό πως αυτοί που θα αγοράσουν σήμερα τα εκπτωτικά εταιρικά ομόλογα θα περιμένουν να έχουν οφέλη σε βάθος χρόνου 30 και 50 ετών.

Είναι λογικό επίσης πως οι αγοραστές του αέρα που βρίσκεται στα έγκατα της θαλάττης θα είναι απολύτως βέβαιοι πως μετά από 30 έως 50 χρόνια , τα δεδομένα τα γεωστρατηγικά και τα ενεργειακά δεν θα διαφοροποιηθούν εις βάρος των υπολογισμών τους αλλά στη χειρότερη περίπτωση θα παραμείνουν ως έχουν σήμερα.
Διότι αν από κάποια αιτία μειωθούν για παράδειγμα οι τιμές του φυσικού αερίου , η ζημιά τους θα είναι δεδομένη . Αν πάει κάτι στραβά και ακυρωθεί είτε για ένα διάστημα είτε οριστικά η εξόρυξη του αερίου θα υποστούν μεγάλες και ανεπανόρθωτες ζημιές .
Σε περίπτωση που ο θεός τους στραβώσει και προχωρήσουν στην αγορά των ομολόγων χωρίς να δουν αυτές τις αβεβαιότητες , τότε ο Λιλλήκας όχι μόνο θα αναγνωριστεί ως μέγας πολιτικός αλλά και ως μέγας θαυματοποιός και υπνωτιστής.
Επειδή όμως σπανίζουν τέτοιοι κουτοί στην διεθνή αγορά των ομολόγων , πάμε σε ένα δεύτερο σενάριο.
Το σενάριο της παροχής κάποιων χρημάτων , μη αποκλειομένων και των Τούρκων , μέσω των εκπτωτικών εταιρικών ομολόγων , με παραχωρήσεις κάτω από το τραπέζι στο εθνικό θέμα και στη ευρύτερη εθνική κυριαρχία που περιλαμβάνει την δυνατότητα της Ελλάδος να επεκτείνει την στρατηγική της ισχύ στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της αμυντικής ένωσης της με την Κύπρο , πρόταση που έχουμε καταθέσει εμείς οι εθνικοκοινωνιστές.
Αυτό το δεύτερο σενάριο πλησιάζει περισσότερο στη πραγματικότητα αν λάβουμε υπόψιν τις προδοτικές υποχωρήσεις του κατεστημένου στο εθνικό θέμα και συνδυάσουμε και την πρόσφατη επικρότηση της πρότασης Λιλλήκα από τον Αναστασιάδη.
Διότι τόσο ο Λιλλήκας όσο και ο Αναστασιάδης έχουν διαπρέψει στην κατάπτυστη πορεία της εμπράγματης λύσης που επιβάλλεται σταδιακά πίσω από τις κουρτίνες των συνομιλιών , αρχής γενομένης με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητος Λουκά Σταύρου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ
και εθνικιστικές συνιστώσες.