Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΚΙΝΗΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στήριξη και συμπαράσταση στους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς

Μετά τα πρωτοφανή αντικοινωνικά μέτρα της τρόικας και των ξένων «τοκογλύφων», η κυβέρνηση καταθέτει εισήγηση αύξησης των διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών από το Σεπτέμβρη του 2013.
Εάν υιοθετηθεί το πιο πάνω μέτρο, περίπου 1000 εκπαιδευτικοί θα καταλήξουν στο δρόμο χωρίς δουλειά που αυτό συνεπάγεται ότι χιλιάδες οικογένειες θα μεταμορφωθούν σε επαίτες στα συσσίτια και στα κοινωνικά παντοπωλεία.
Επιπλέον, μετά από την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης από το 60ο στο 63ο έτος που άφησε στο πέρασμα του εκατοντάδες άνεργες οικογένειες εκπαιδευτικών, τώρα θέλουν να συνεχίσουν των καταστροφικό τους έργο ζητώντας να αυξηθεί το όριο αφυπηρέτησης από το 63ο στο 65ο.
Και όλα αυτά γιατί το «κράτος πρόνοιας» θέλει να γεμίσει τα άδεια του ταμεία και να στηρίξει τις τράπεζες συνθλίβοντας μέσα σε δυο μυλόπετρες τον απλό εργαζόμενο. Το κράτος ας αναλάβει τις ευθύνες και όχι να τις μεταφέρει από κυβέρνηση σε κυβέρνηση. Επιτέλους οι λίγοι να σταματήσουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια και να κοιτάξουν την κοινωνία που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στο λαό για την κοινωνική εξαθλίωση του και τις δύσκολες μέρες που έρχονται.
Η Κίνηση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών καταδικάζει την εισήγηση για αύξησης των διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών, ως αντικοινωνική και αντιλαϊκή και αναμένει ότι όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς θα αναθεωρήσουν την στάση τους για το συμφέρον της Παιδείας της Κύπρου και των πολιτών της.


Σχόλιο ΕΔΗΚ:
Το ΕΔΗΚ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων , ενάντια στη σκλαβιά της τρόικας που θα βυθίσει τον κυπριακό ελληνισμό στη φτώχεια και την εξαθλίωση και θα διακυβεύσει την παρουσία του στη γη των πατέρων.

Γραφείο τύπου και ανημέρωσης