Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Πολιτισμική αντεπίθεση


Ομιλία του Λουκά Σταύρου στην μουσικο-πολιτική εκδήλωση όπου έγινε η παρουσίαση του δίσκου του Κωνσταντίνου Στυλιανού "ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟΝ"


Φίλες και φίλοι ,
Η αποψινή εκδήλωση μας δίνει την ευκαιρία να πούμε κάποια πράγματα για τον πολιτισμό που για εμάς τους εθνικιστές αποτελεί την πεμπτουσία του αγώνα μας.
Ο Κωνσταντίνος Στυλιανού με την παρουσίαση της δισκογραφικής δημιουργίας του που φέρει τον τίτλο “ ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟΝ” , μιας πραγματική εξαίρετης δουλειάς , μας ανοίγει άλλους δρόμους αγώνα που ήσαν άγνωστοι ως τώρα στον εθνικιστικό χώρο της Κύπρου.
Θα μου πείτε ποιος είναι αυτός ο λεγόμενος εθνικιστικός χώρος και ποια υπήρξε η δραστηριότητα του ;
Σε αυτή την ερώτηση εμείς απαντούμε . Ναι ο χώρος των εθνικιστών που ήταν κάποτε διάσπαρτος και ανοργάνωτος , εγκαταλελειμμένος στις ορέξεις του συστήματος , αρχίζει να παίρνει μέσα από την δική μας προσπάθεια , την αυτονομία και αυτοδυναμία του , προκειμένου να αναλάβει πρωταρχικό ρόλο στη διαμόρφωση του πολιτικού , πολιτισμικού και ιστορικού γίγνεσθαι.
Από τούδε και στο εξής , αν καταλάβουμε την μεγάλη σημασία της αυτονομίας μας , η ιστορική πορεία της πατρίδος μας δεν θα προσδιορίζεται από τις ενδοτικές και προδοτικές κομματικές συμμορίες αλλά και από την δική μας παρέμβαση , που με τον καιρό θα γίνεται ολοένα και πιο αισθητή.
Η ήττα που υπέστη η πατρίδα από την απουσία της αυτόνομης εθνικιστικής δράσης ήταν πολύ μεγάλη σε όλα τα επίπεδα.
Ο εθνικιστικός χώρος ήταν πάντα το αντικείμενο εκμετάλλευσης των διάφορων περιπτέρων της πατριδοκαπηλίας που όλα τα συστημικά ενδοτικά κόμματα συντηρούν στους προθαλάμους τους.
Έτσι επιτρέψαμε με την δική μας απουσία , την ανάπτυξη ενός υποταγμένου στο σύστημα εθνικοφρονισμού .
Όμως η εμφάνιση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος και η συνεργασία του με τις αυτόνομες εθνικιστικές ομάδες , δείχνει πως υπάρχει στη Κύπρο , για πρώτη φορά , ένας εθνικισμός που τολμά να τα βάλει με το σύστημα και να προτάσσει , χωρίς συμβιβασμούς και υπόγειες διασυνδέσεις , την ριζική επαναστατική αναθέσμιση της εθνικής κοινωνίας.
Το όραμα μας αυτό πραγματοποιείται μέσα από ένα ανυποχώρητο ιδεολογικό πόλεμο , που ας σημειωθεί αποτελεί κατάθεση εθνικού πολιτικού πολιτισμού ενάντια στα ξενόφερτα ιδεολογήματα της μαρξιστικής αριστεράς – νεοαριστεράς και της νεοφιλελεύθερης εθνομηδενιστικής δεξιάς που από κοινού προάγουν την παγκοσμιοποίηση που προελαύνει δια του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Όταν χτυπούμε τις εθνομηδενιστικές ιδεολογίες σε επίπεδο πολιτικό , βάζουμε ταυτόχρονα τις βάσεις ενός μεγαλειώδους πολιτισμικού οικοδομήματος.
Γιατί πρέπει να καταλάβουμε πως καμιά πολιτισμική δημιουργία δεν είναι δυνατό να αναπτυχθεί σε συνθήκες εθνικής υποδούλωσης και ταξικής καταλήστευσης των παραγωγικών δυνάμεων του λαού.
Αυτό θα το καταλάβουμε καλύτερα αν δούμε τι πολιτισμό μας πλασάρει η επικρατούσα ιδεολογικοπολιτική συμμορία .
Σήμερα το κράτος είτε με δεξιά είτε με αριστερά διακυβέρνηση προάγει και συντηρεί ένα πολιτισμό που δεν στέκει πάνω σε φυσικά και εθνικά πρότυπα .
Προάγεται ένας πολιτισμός που συνομολογεί στον ακραίο ατομικισμό και την υπερκατανάλωση αλλά και στην συνεχή απομάκρυνση από τον εθνικό κορμό.
Παντού αποβάλλεται ο υψηλός λόγος για να αντικατασταθεί από την ανούσια διακόσμηση και τον πολυπολιτισμικό φολκλορισμό που συνάδει με το όραμα της πολυφυλετικής , πολυπολιτισμικής κοινωνίας που προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν , γκρεμίζοντας και καταστρέφοντας την εθνική μας ελληνική κληρονομιά .
Θέλουν να μας υποβιβάσουν στο επίπεδο του πακιστανού και του Σύριου , του Ασιάτη και του αφρικανού για να προωθήσουν το σχέδιο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας που δεν θα έχει κανένα εθνικό χαρακτήρα.
Θέλουν να μας επαναφέρουν επίσης στην κυπριακή διάλεκτο , η φτώχεια της οποίας δεν περιγράφεται και να μας αποκόψουν σταδιακά από την κοινή ελληνική . Στα πλαίσια μάλιστα μιας τουρκοσυνεταιριστικής λύσης , τα σχολικά βιβλία δεν θα έρχονται από την Ελλάδα , αλλά θα συγγράφονται σε μια υποβαθμισμένη κυπριακή γλώσσα στην οποία θα προστεθούν πάμπολλα τουρκικά ιδιώματα και τουρκοσυμπεριφορές.
Και όλα αυτά για να έχουν οι νέοι κοτζαμπάσηδες ένα πόλολο υποβαθμισμένο να καθαρίζει τους στάβλους των αλόγων τους .
Όλοι αυτοί που παριστάνουν σήμερα τους κουλτουριάρηδες , έχουν ένα πράμα στο μυαλό τους . Να μας υποβαθμίσουν γλωσσικά και πολιτισμικά , να μας αφελληνίσουν και να μας μετατρέψουν σε ταπεινούς υπηρέτες τους.
Κόντρα στα σχέδια τους εμείς ζητούμε περισσότερη Ελλάδα στη Κύπρο , ζητούμε αναβάθμιση της γλώσσας με την επανασύνδεση της με τα αρχαία ελληνικά που πρέπει να διδάσκονται από το δημοτικό.
Όμως πρέπει να πούμε πως άλλο πράγμα είναι να ζητάς πράγματα που θα εφαρμοστούν όταν θα έχουμε πρόσβαση στην εξουσία και άλλο πράγμα να κάνεις πολιτισμικό αγώνα στη παρούσα φάση που ο εθνικισμός μας είναι υπό διωγμό.
Αν ο λαός αυτός ήθελε να μας στηρίξει και να δώσει την συναίνεση του στον πολιτικό μας αγώνα θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα.
Όπως για παράδειγμα αντί να ανοίγουμε γραφεία σε όλες τις πόλεις και να μοιράζουμε κάρτες μελών και υποσχέσεις διορισμών , να οργανώσουμε εθνικοκοινωνικά πολιτισμικά κέντρα όπου θα γίνεται συστηματική δουλειά πάνω στον πολιτισμό.
Να επνασυνδεθούμε με τον αρχαίο ελληνισμό και τους μεγάλους δασκάλους της ελευθερίας , να διδάξουμε τα αρχαία ελληνικά .
Να προάγουμε τη δική μας πολιτισμική δημιουργία ,να διδάσκουμε ζωγραφική και μουσική , να ενθαρρύνουμε την συγγραφή και το ανέβασμα θεατρικών έργων , να παρουσιάζουμε την ποιητική δουλειά των ποιητών και ποιητριών μας , να διοργανώνουμε μουσικές εκδηλώσεις όπως την αποψινή , ομιλίες , εκθέσεις ζωγραφικής , παρουσιάσεις βιβλίων και τόσα άλλα.
Μόνο έτσι κάνεις πολιτισμικό αγώνα.
Θέλουμε να δημιουργήσουμε κέντρα συνεύρεσης των δημιουργών του εθνικιστικού χώρου και με διάφορες εκδηλώσεις να περάσουμε αυτή τη δουλειά που θα γίνεται στα πολιτισμικά μας κέντρα προς τα λαϊκά στρώματα.
Έτσι θα δείτε με το καιρό που θα ξεπλένεται η βρωμιά που επικάθησε στη συνείδηση του λαού μας από την κρατικοδίαιτη εθνομηδενιστική υποκουλτούρα και να γεννιέται μια άλλη νεολαία αναβαθμισμένη πνευματικά , ψυχικά και σωματικά . Διότι μαζί με την αποτίναξη της υποκουλτούρας θα τινάξει από πάνω της και τα ναρκωτικά και ότι άλλο την υποβαθμίζει και την εξουθενώνει.
Αν είχαμε στα χέρια μας την εξουσία θα κάναμε ένα πολιτισμικό θαύμα. Όμως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και πολύ αγώνα. Να είστε όμως βέβαιοι πως αν παράλληλα με τον πολιτικό μας αγώνα εντείνουμε την πολιτισμική αντεπίθεση στο σύστημα της υποτέλειας , η εξουσία θα περάσει στη διαχείριση του εθνικοκοινωνικού κινήματος και μια Ελλάδα μεγάλη θα ανατείλει τότε σε αυτή τη πολύπαθη πατρίδα.
Φίλες και φίλοι ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές κατέθεσα εν συντομία ένα σχέδιο πολιτισμικού αγώνα που θα διεξαχθεί με την πρωτοβουλία και πρωτοπορία των δημιουργών , των καλλιτεχνών και των διανοουμένων .
Με το ίδιο πάθος που πολεμούμε την πολιτική παρακμή και την προδοσία ας πολεμήσουμε και την πολιτισμική παρακμή που εμφανίζεται ως σήψη της ψυχής και της συνείδησης.
Κλείνοντας θέλω να πω .
Στους δύσκολους καιρούς που πορευόμαστε , η παραμονή του κυπριακού ελληνισμού στα χώματα των πατέρων μας θα απαιτήσει σκληρούς αγώνες και οι σκληροί αγώνες δεν γίνονται από μαλθακούς ανθρώπους που σαπίζουν στους καναπέδες τους .
Η σωτηρία της πατρίδος θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την έκβαση της σύγκρουσης με τους προδότες πολιτικούς , με τους τραπεζίτες που αρπάζουν το ψωμί του λαού και με τους κατακτητές , τους τούρκους και τους άγγλους και όπως πάμε θα μας φέρουν και τους εβραίους.
Ψηλά τις σημαίες Έλληνες
Υπεράνω όλων η Ελλάς.
Ζήτω η νίκη. 







Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητος Λουκά Σταύρου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ
και εθνικιστικές συνιστώσες