Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΗΜΕΝΟΥ


Διαβάστε τη παρακάτω είδηση (εδώ) για να διαπιστώσετε πόσο δίκαιο είχαμε όταν χαρακτηρίσαμε την αποδοχή διεξαγωγής δύο χωριστών δημοψηφισμάτων το 2004 , ως ΠΡΑΞΗ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ από την τότε κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου. Αν η πράξη αυτή επαναληφτεί σε ένα ενδεχόμενο νέο σχέδιο λύσης που μας ετοιμάζουν , όντες αυτή τη φορά κράτος μέλος της Ε.Ε., τότε θα ισοδυναμεί με πράξη αναγνώρισης του «τουρκοκυπριακού κράτους»
Στο θέμα της απογραφής , θέση μας είναι πως πρέπει να διεξαχθεί μόνο στα κατεχόμενα υπό την επίβλεψη της Κυπριακής δημοκρατίας , της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να καταμετρηθούν πόσοι είναι οι τουρκοκύπριοι που μόνο αυτοί δικαιούνται να λάβουν μέρος σε ένα μελλοντικό ενιαίο δημοψήφισμα, για ένα σχέδιο λύσης μετάβασης από το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης στην πρώτη πραγματική δημοκρατία , που θα θέσει στο λαό ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


28 Μαρτίου 2011, 10:15 EEST
SigmaLive
Αντίθετη στη διεξαγωγή μιας μόνο απογραφής σε όλο το νησί και όχι στην ταυτόχρονη διεξαγωγή απογραφής πληθυσμού είναι η τ/κ πλευρά.
Μάλιστα, ο σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, Κουντρέτ Οζερσάι, δήλωσε ότι η αντίρρηση της τ/κ πλευράς δεν αφορά την ταυτόχρονη διεξαγωγή απογραφής πληθυσμού, αλλά τη διεξαγωγή μιας και μόνο απογραφής σε όλο το νησί.
Ισχυρίστηκε δε, ότι αν η τ/κ πλευρά αποδέχονταν στη διεξαγωγή μιας μόνο απογραφής στο σύνολο της νήσου, αυτό θα ισοδυναμούσε, τρόπον τινά, με την επιστροφή στην προ του 1974 κατάσταση.
Υπενθύμισε ότι το 2004 διεξήχθησαν χωριστά δημοψηφίσματα και ανέφερε ότι, αν σήμερα διεξαχθεί μια από κοινού απογραφή, αύριο, αν παραστεί ανάγκη για δημοψήφισμα, ίσως κάποιοι πουν ''όπως και στην απογραφή, και το δημοψήφισμα να διενεργηθεί από κοινού και όχι χωριστά''.