Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ


Ο κ. Χριστόφιας δεν θέλει ούτε να ακούσει την λέξη δημοψήφισμα για σημαντικά θέματα που έχει δικαίωμα ο λαός να καταθέσει την άποψη του και την εντολή του προς την εκτελεστική εξουσία. Ο κ. Χριστόφιας και το συμπορευόμενο πολιτικό κατεστημένο , βολεύονται με το άκαμπτο και αντιλαϊκό σύνταγμα που μας επέβαλε η αγγλική αποικιοκρατία , ένα σύνταγμα που επιτρέπει σε μια φατρία πλουτοκρατών και πολιτικάντηδων, προσκυνημένων στους εγγλέζους , να κουμαντάρουν τη Κύπρο .
Στη πραγματική δημοκρατία , η λαϊκή κυριαρχία δεν μπαίνει στο πάγο την νύκτα που τελειώνουν οι εκλογές αλλά παραμένει ως δικαίωμα αναφαίρετο του λαού, να έχει γνώμη και να ασκεί το δικαίωμα της εντολής προς τους όποιους αντιπροσώπους του. Αυτή τη κυριαρχία μπορεί κατά ένα μέρος να εκφράσει η αρχή του δημοψηφίσματος . Η αντίρρηση σε αυτή την αρχή είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ολιγαρχίας , του ετσιθελισμού και της δικτατορίας με δημοκρατικό προσωπείο που με πάθος υπηρετούν οι κρατούντες από ιδρύσεως της κυπριακής δημοκρατίας .
Ο κ. Χριστόφιας αρνούμενος το δικαίωμα του δημοψηφίσματος προβάλλει ως συνεχιστής της ολιγαρχικής τυραννίας που πρώτος υπηρέτησε ο Μιχαήλ Μούσκος (Μακάριος) . Το φαινόμενο τούτο συνιστά αυτονόμηση των «αντιπροσώπων» του λαού από την λαϊκή βούληση που τους ανέδειξε για να υπηρετούν το λαό.
Όταν όμως οι αντιπρόσωποι του λαού αρνούνται τη κυρίαρχη λαϊκή βούληση, τότε ο λαός έχει κάθε δικαίωμα να ανακτήσει με κάθε μέσον αυτό που του αρπάξανε.
Προς αυτή τη κατεύθυνση της ανάκτησης της λαϊκής κυριαρχίας από το λαό, το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα προβάλει την λαϊκή απαίτηση του δημοψηφίσματος για τρία σημαντικά ζητήματα που τον αφορούν άμεσα.
Πρώτο: για το θέμα της ένταξης μας στο συνεταιρισμό για την ειρήνη.
Δεύτερο: Για την στρατηγική που επιβάλλεται να ακολουθηθεί στο κυπριακό.
Τρίτο: για την αναθεώρηση του κατακτητικού συντάγματος και την μετάβαση στη πρώτη ελεύθερη κυπριακή δημοκρατία με ένα σύνταγμα που θα παραχθεί από τον ίδιο το λαό .
Σκίστε τις μάσκες για να φανεί το αποκρουστικό πρόσωπο της τυραννίας.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ