Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΝΕΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


“Ο υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του κράτους βρίσκονται σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο η Κύπρος να δεχθεί μεγάλο κύμα μεταναστών από τις αραβικές χώρες λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή”. (εδώ)
Αν καταλάβαμε καλά «οι υπηρεσίες του κράτους» είναι έτοιμες να δεχθούν κύμα μεταναστών ή να αποτρέψουν την είσοδο τους στη Κύπρο;; Πουθενά δεν γίνεται λόγος για αποτροπή αλλά μάλλον για ετοιμότητα υποδοχής μεταναστών.
Ο κίνδυνος εισόδου μεγάλου κύματος λαθρομεταναστών στη Κύπρο είναι ορατός και πρέπει να αντιμετωπιστεί με μέτρα αποτροπής Προέχει βέβαια η αντιμετώπιση του ήδη υπάρχοντος λαθρομεταναστευτικού όγκου . Η κυβέρνηση με την όλη στάση της στο θέμα προστατεύει τους υπάρχοντες λαθρομετανάστες, προστατεύοντας όσους τους δίνουν εργασία και στέγη. Εμείς προτείναμε την λήψη αυστηρών μέτρων εναντίον των προδοτών που δίνουν ψωμί και στέγη στους λαθρομετανάστες , όπως τη δήμευση περιουσιών και την εξορία.
Άλλο μέτρο αποτροπής εισόδου λαθρομεταναστών είναι το κλείσιμο των οδοφραγμάτων και η αυστηρή φρούρηση της γραμμής αντιπαράθεσης με την τουρκική κατοχή δεδομένου ότι οι πλείστοι των λαθρομεταναστών διοχετεύονται μεθοδικά μέσω Τουρκίας – κατεχομένων προς την ελεύθερη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας. Μια άλλη πύλη εισόδου που κατάντησε ανοικτή πληγή είναι η περιοχή Δεκελείας που ελέγχεται από τις κατοχικές βάσεις των άγγλων . Αυτή η περιοχή επείγει να ελεγχθεί με στρατό , αστυνομία και ένοπλη πολιτοφυλακή και παράλληλα να καταγγελθεί η Αγγλία στην Ε.Ε. και στα Η.Ε. ως δύναμη υποσκάπτουσα την ασφάλεια και την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας. Δεν είναι δυνατό οι περιοχές αυτές που κατοικούνται από έλληνες πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας να παραμένουν ακόμη υπό αποικιοκρατική κατοχή και από την άλλη να καμαρώνουμε ως ισότιμα μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης.
Χωρίς τη λήψη αυτών των ουσιωδών μέτρων κατά της λαθρομετανάστευσης οι προτάσεις των κομμάτων του κατεστημένου φαντάζουν ως τρόποι περιποίησης του προβλήματος αντί ριζικής αντιμετώπισης του.
Ο πόλεμος κατά της λαθρομετανάστευσης πρέπει να έχει τους ακόλουθους στόχους:
Πρώτος . αυτούς που τους δίνουν εργασία και στέγη.
Δεύτερος. Το πολιτικό κατεστημένο όλων των αποχρώσεων που αρνείται να πάρει αποτρεπτικά μέτρα και ετοιμάζει νομοσχέδια ενσωμάτωσης παράλληλα με αντιρατσιστικά νομοσχέδια .
Τρίτος. Τους άγγλους αποικιοκράτες .
Τέταρτος. Τους τούρκους κατακτητές που διοχετεύουν τους λαθρομετανάστες προς την ελεύθερη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας.
Πέμπτος. Τις υποθαλπόμενες από το κατεστημένο εθνομηδενιστικές και φιλο-λαθρομεταναστευτικές οργανώσεις.
Αυτοί οι στόχοι για να «κτυπηθούν» πολιτικά απαιτείται στρατηγική και ενότητα . Ο εχθρός μας κτυπά και στα δύο, μέσα από ελεγχόμενα σχήματα και διεισδύσεις . Έτσι πετυχαίνει την τακτική της απόκλισης και της εκτροπής προς δικό του όφελος.
Συνεπώς ο έκτος στόχος είναι αυτοί που δρουν υπέρ της απόκλισης .
Ενάντια σε όλους αυτούς στέκεται το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα ως η μόνη αυτόνομη ιδεολογικο-πολιτική δύναμη που αγωνίζεται να προβάλει θέσεις και σκοπούς που να εδράζονται στις αξίες του δημοκρατικού κοινωνικού εθνικισμού.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ