Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΑΚΟΥΣΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ

Σε χθεσινή συνέντευξη του, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναφορικά με το εθνικό μας θέμα, επανέλαβε την θέση του για "βιώσιμη ομοσπονδία" και ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την άποψη του κ. Χριστόφια περί παρέμβασης των μητέρων πατρίδων που αποτρέπουν την εξεύρεση λύσης "Κυπριακής ιδιοκτησίας". Στο σημείο όμως όπου ξεχείλισε η ευφυΐα και η ευρυμάθεια του, ήταν η δήλωση του ότι η Ελληνική διπλωματία και η Ευρώπη δεν γνωρίζουν το κυπριακό. Σε αυτό συμφωνούμε διότι τις βαθύτερες πτυχές και τους απόκρυφους σκοπούς του Κυπριακού μόνο η εκκλησία τους γνωρίζει, διότι αυτή τους έθεσε στις προδοτικές συμφωνίες της Ζυρίχης και του 1977.
Όσον αφορά το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ως "μαμούθ", ανέφερε ότι η εν λόγω περιουσία ανήκει στο λαό. Και σε αυτό συμφωνούμε με τον αρχιεπίσκοπο ότι όντως ανήκει στο λαό αυτή η τεράστια περιουσία, με την διαφορά όμως ότι η εκμετάλλευση και η διαχείριση της γίνεται από την εκκλησία εις βάρος των συμφερόντων του λαού, εις βάρος της οικονομίας της κοινωνίας, εις βάρος της λαϊκής κυριαρχίας. Η περιουσία αυτή θα ανήκει πραγματικά στο λαό όταν θα κρατικοποιηθεί και θα δοθεί στα χέρια του λαού προς αξιοποίηση και εκμετάλλευση.
Με λίγα λόγια η εκκλησία της Κύπρου εξακολουθεί να διαδραματίζει ένα σκοτεινό ρόλο εις βάρος του έθνους και του λαού. Μοναδική απάντηση είναι η εναντίωση μας σε κάθε μορφή ομοσπονδίας και η κρατικοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Αυτές είναι οι θέσεις του λαϊκού και κοινωνικού εθνικισμού που δεν σκύβει να φιλήσει το χέρι σας αρχιεπίσκοπε.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ