Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Κάρογιαν με τις γνωστές απειλές κατά των διαφωνούντων για διαγραφή από το κόμμα , κατάφερε να τους κλείσει στο μαντρί ώστε «ενωμένοι» να φτάσουν στην σύναξη του λεγομένου εθνικού συμβουλίου που θα γίνει αρχές Αυγούστου . Έθεσε μάλιστα ως όρο ότι «οι πρόσφατες προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποτελέσουν τη βάση για να συνδιαμορφωθεί στο Εθνικό Συμβούλιο μια νέα διεκδικητική στρατηγική.»
Αν δεν κάνουμε λάθος οι πρόσφατες προτάσεις του κ. Χριστόφια αφορούν τη διασύνδεση του περιουσιακού με το εδαφικό και τους έποικους .Ο πρόεδρος Χριστόφιας πιστός στη προδοτική γραμμή Μακαρίου όπως αυτή χαράχτηκε από τις λεγόμενες συμφωνίες κορυφής του 1977 υιοθετεί το σκεπτικό της διζονικότητας ως μη εφαρμόσιμης χωρίς ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΠΑΤΡΩΑΣ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΝΗΝΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ .Που βλέπει ο κ. Κάρογιαν την «νέα διεκδικητική στρατηγική» μέσα από αυτές τις προτάσεις είναι απορίας άξιον .Πάνω σε αυτή τη γραμμή συντάχθηκαν και οι πατριώτες του ΔΗΚΟ , αυτοί με λίγα λόγια που συστεγάζονται στο περίπτερο του πατριωτισμού που για λόγους ψηφοθηρικούς συντηρεί το ΔΗΚΟ .Βέβαια οι εν λόγω πωλητές δεν θα μείνουν σιωπηλοί στο διηνεκές . Την κατάλληλη ώρα της προεκλογικής διαδικασίας θα ανακτήσουν και πάλι τη φωνή τους διότι θα τους αφαιρεθεί το φίμωτρο , προκειμένου να ελκύσουν τους αδέσποτους και περιφερόμενους ψευδοπατριώτες .
Πρέπει να πούμε πως δεν περιμέναμε καλύτερη στάση από το ΔΗΚΟ , ένα κόμμα που υπηρέτησε την υποχώρηση για τόσα χρόνια . Ένα κόμμα που ακόμα και στη κορυφαία στιγμή του δημοψηφίσματος του 2004 επέτρεψε στους έποικους να ψηφίσουν και κανένας από αυτούς , ούτε ο τότε πρόεδρος της δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δεν είχε το ανάστημα να ζητήσει σαφή καθορισμό του εκλογικού σώματος εφόσον δεν είχαν τη τόλμη να απορρίψουν το σχέδιο Ανάν και να μη το φέρουν προς δημοψήφισμα . Πατριωτισμός και ενδοτισμός δεν μπορούν να συνυπάρξουν σε μια τίμια πολιτική συνείδηση .
Το τελικό συμπέρασμα είναι πως το ΔΗΚΟ συντάχθηκε πλήρως με την γραμμή Χριστόφια , προς επιβολή του ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ . που από κοινού με τους κατακτητές απεργάζονται .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ