Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ

Ο υπουργός οικονομικών κ. Σταυράκης καλεί τα κόμματα σε μια ευρύτερη συναίνεση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που εντοπίζεται στην αύξηση του δημοσίου ελλείμματος η οποία και επέβαλε την υπαγωγή της κυπριακής οικονομίας στην επιτήρηση της από το συμβούλιο οικονομικών και δημοσιονομικών υποθέσεων της Ε.Ε ( ECOFIN ).
Ύστερα από την καταψήφιση των δύο νομοσχεδίων περί του εταιρικού φόρου και της φορολόγησης των ακινήτων , η κυβέρνηση Χριστόφια αισθάνεται ανίσχυρη και απομονωμένη .Αν αυτή η απομόνωση συνεχιστεί το βέβαιο είναι πως η κυβέρνηση θα καταφύγει σε μέτρα που δεν χρειάζονται τη συναίνεση της βουλής και ως εκ τούτου θα πλήξουν άμεσα τα λαϊκά στρώματα . Από την άλλη βέβαια, η συναίνεση της βουλής σε νέα νομοθετήματα δεν θα ωφελήσει τη κατάσταση διότι δεν υπάρχει στο πρόγραμμα κανενός κόμματος η διάθεση να φορολογηθούν οι τράπεζες , τουναντίον θα ενισχυθούν ώστε η διακίνηση του χρήματος να αποφέρει τα «νενομισμένα» κέρδη στη παρασιτική και ληστρική κάστα των τραπεζιτών . Ούτε διαφαίνεται επίσης κάποια βούληση διευθέτησης του χρέους της εκκλησίας , που συμμετέχει και αυτή ας σημειωθεί στη χρηματοπιστωτική καταλήστευση του λαού . Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα .
Δεν φαίνεται επίσης διατεθειμένη η κυβέρνηση να κόψει τα επιδόματα προς αιτητές ασύλου , τουρκοκύπριους , γύφτους , τσιγγάνους και άλλους που ζουν από τους φόρους του εργαζόμενου λαού . Ο κατήφορος που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν θα τελειώσει μέχρι που να αναγκαστούμε να καταφύγουμε σε εξωτερικό δανεισμό και να βάλουμε και την Κύπρο υπό την επιτήρηση του Δ.Ν.Τ.
Μοναδική αντιπολίτευση σε αυτό το τόπο είμαστε εμείς οι εθνικοδημοκράτες . Εμείς πού έχουμε το όραμα και τη τόλμη να υποστηρίξουμε την εθνική παραγωγή και την ανακύκληση του κεφαλαίου σε εθνικό χώρο , εμείς που θέλουμε ένα κράτος εθνικό και λαϊκό που θα συγκρουστεί με την ολιγαρχία του πλούτου υπέρ της ευρείας οικονομίας της κοινωνίας που στηρίζεται στην μικρή και μεσαία επιχείρηση και σέβεται τα δικαιώματα των εργατών .
Το ΑΚΕΛ , ένα κόμμα που κάποτε υπήρξε κομμουνιστικό και στη συνέχεια αριστερό ολισθαίνει σήμερα που έγινε εξουσία , σε τακτικές και μεθόδους σοσιαλ-καπιταλισμού και φανερώνει κραυγαλέα την αδυναμία του να συγκρουστεί με την ολιγαρχία του πλούτου , προφανώς γιατί το ίδιο το κόμμα αυτό εξυπηρετείται από τον σοσιαλκαπιταλισμό ως κόμμα εργοδοσίας και εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης Οι ξενόφερτες ιδεολογίες της δεξιάς και της αριστεράς απέβαλαν πια το αντιλαϊκό και αντεθνικό τους προσωπείο και ίστανται ενώπιον μας με όλη την αποκρουστικότητα τους .
Μόνο εμείς οι εθνικοδημοκράτες είμαστε οι πραγματικοί υπερασπιστές των λαϊκών δικαιωμάτων και των αιωνίων εθνικών και ανθρωπιστικών αξιών .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ