Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ;

Όλα τα κυβερνητικά στελέχη ξαμολήθηκαν την περασμένη Κυριακή σε μια καθολική εκστρατεία προπαγάνδας της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που διανθίστηκε με τις υπερπροσφορές Χριστόφια , για την εκ περιτροπής προεδρία , την σταθμισμένη ψήφο και τη παραμονή 50.000 εποίκων .Η προπαγάνδα αυτή ασκείται κυρίως σε μνημόσυνα πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή . Το ΑΚΕΛ μετέτρεψε , όπως φαίνεται με την άδεια των εκκλησιαστικών αρχών , τις εκκλησίες σε χώρους πολιτικής προπαγάνδας . Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η επίσημη θέση της εκκλησίας σε αυτή την εξέλιξη δεδομένου ότι και στο παρελθόν η εκκλησία συνεργάσθηκε με την πολιτική υποχώρηση .
Σκεπτικό της κυβερνητικής και Ακελικής προπαγάνδας που ταυτίζονται πλήρως , είναι πως αν η Τουρκία εγκαταλείψει τις παράλογες απαιτήσεις της και πλησιάσει τη λύση Χριστόφια τότε πολύ σύντομα θα οδηγηθούμε στη λύση .
Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι που στηρίζει η κυβέρνηση Χριστόφια τη βεβαιότητα της ότι η προτεινόμενη λύση θα γίνει αποδεχτή από τον κυπριακό ελληνισμό , την ώρα που συνεχείς δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα ποσοστό πάνω από 70% να απορρίπτει την ΔΔΟ και πολύ περισσότερο την λύση Χριστόφια .. Η μόνη περίπτωση να «περάσει» αυτή η καταστροφική λύση είναι να παρακαμφθεί η λαϊκή θέληση και να δοθεί στη κρίση της βουλής . Εκεί φαίνεται πως το ΑΚΕΛ μαζί με τον ΔΗΣΥ και ένα μεγάλο μέρος του ΔΗΚΟ πλειοψηφούν , οπότε και μπορούν να επιβάλουν την θέληση τους . Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ζητείται επειγόντως ενότητα του εσωτερικού μετώπου και εννοούν ενότητα μεταξύ των κομματικών επιτελείων. Σύμφωνα με την ιστορική εμπειρία της επιβολής του συντάγματος της Ζυρίχης χωρίς την θέληση του λαού δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και την επιβολή του ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ μέσα από τους κομματικούς μηχανισμούς του ενδοτισμού . Δεν αποκλείεται μάλιστα να ζητηθεί και η παρέμβαση των αγγλικών στρατευμάτων για την επιβολή του δεύτερου κατακτητικού συντάγματος . Μη ξεχνούμε τη συμβολή των άγγλων κατακτητών σε κάθε βιασμό που υπέστη η δύστυχη πατρίδα μας .
Εν όψει αυτού του έσχατου κινδύνου απαιτείται επαγρύπνηση , ενότητα στη βάση του λαϊκού αντι-ομοσπονδιακού κινήματος και ενότητα στη κορυφή για χάραξη ενιαίας στρατηγικής και ορθής πολιτικής πλοήγησης .
Εκείνο που πρέπει να γνωρίζουν οι διάφοροι προσκυνημένοι , είναι πως δεν θα περάσουν τα σχέδια τους αμαχητί .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ