Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΡΗΓΜΑ ΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΥ



Για πρώτη φορά δια στόματος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΚΟ κυρίου Αγγελίδη γίνεται αναφορά στις αρνητικές συνέπειες των λεγομένων συμφωνιών κορυφής του Μακαρίου – Ντενκτάς του 1977 . Ο κύριος Αγγελίδης είπε συγκεκριμένα πως «η άνευ όρων και ενστάσεων συνέχιση της αυτοδέσμευσης μας στον ιστορικό συμβιβασμό του 1977 συνετέλεσε και συντελεί ώστε η Τουρκία να εκμεταλλεύεται τη διαχρονική μας καλή θέληση και συνέπεια, προσεγγίζοντάς τη μάλιστα, με τη βεβαιότητα ότι θα προκύψει το σοβαρό ενδεχόμενο, ότι θα υπάρξει τελικά ένα κρατικό μόρφωμα κατά τις επιθυμίες της».
Αποφεύγει βέβαια ο κ. Αγγελίδης να πει τα πράγματα με το όνομα τους , ότι η συμφωνία του 1977 δεν ήταν ένας ανώδυνος ιστορικός συμβιβασμός αλλά μια προδοτική παραχώρηση της αρχής της διζονικότητας ως βάσης για την επιδιωκόμενη λύση . Και ήταν προδοτική γιατί προνοούσε υπέρβαση εθνικών και ανθρωπίνων δικαίων και δικαιωμάτων για την πραγμάτωση της διζονικότητας που όπως περιγράφεται ισοδυναμεί με εκτουρκισμό της παραχωρούμενης εδαφικής ζώνης .
Ευελπιστούμε πως οι δηλώσεις του κ. Αγγελίδη θα αποτελέσουν το πρώτο ρήγμα του ενδοτικού μετώπου και ότι θα ακολουθήσουν και βαθύτερες τομές και ρήγματα στα σαθρά θεμέλια της πολιτικής που στοχεύει στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία .
Βέβαια δεν περιμένουμε να κτίσουμε ένα καινούριο κόσμο , να περάσουμε από τη στρατηγική του ραγιαδισμού στη στρατηγική της απελευθέρωσης με τους ανθρώπους που στήριξαν επι τόσα έτη τον ενδοτισμό . Νέοι άνθρωποι με καθαρή εθνικιστική συνείδηση θα ηγηθούν του απελευθερωτικού αγώνος .
Μέχρι της τελικής πτώσης του ενδοτικού κατεστημένου δεν πρέπει να δείχνουμε καμιά εμπιστοσύνη στα όργανα του .
Αν θέλουμε να νικήσουμε κάποτε , πρέπει να είμαστε απόλυτοι στις θέσεις μας , ανυποχώρητοι και σκληροί . Το κατεστημένο εφόσον συγχρωτίζεται με τις θέσεις του κατακτητή πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εχθρική δύναμη . Αυτό έχουμε να αντιτείνουμε σε όσους επικαλούνται την ενότητα κάτω από τα λάβαρα της προδοσίας και της υποχώρησης .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ