Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Συμπεράσματα από την έκθεση της EUROSTAT για την κυπριακή οικονομία


Από την ανάγνωση των στοιχείων της Eurostat για το 2013 εξάγονται τα ακόλουθα συμπεράσματα αν υπολογιστούν οι συνθήκες της τραπεζοκρατίας και της ολιγαρχικής - πλουτοκρατικής επισκίασης της κοινωνίας , ιδιαίτερα υπό την κυβέρνηση της δεξιάς – ακροδεξιάς , του Νίκου Αναστασιάδη. 
 
α- αύξηση των φόρων κυρίως των εμμέσων φόρων που πλήττουν οριζόντια ολόκληρο το λαό και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα , προστατεύοντας τα κεκτημένα συμφέροντα της ολιγαρχίας.
β- σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα και περισσότερη συρρίκνωση του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους.
γ- διεύρυνση του ρήγματος ανάμεσα στους εργαζόμενους του υπέρογκου δημοσίου τομέα και στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που θα εγκαταλειφθούν στην ανταγωνιστική προσφορά εργασίας με τους χιλιάδες μετανάστες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( κυρίως Βούλγαρους , Ρουμάνους , Πολωνούς κλπ )
δ- δραματική φυγή των Κυπρίων νέων και συμπλήρωση του κενού από μετανάστες της Ε.Ε..
ε- επικίνδυνα ανοίγματα προς την Τουρκική οικονομία( δες μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου ) που θα επηρεάσουν ακόμα περισσότερο την ενδοτική πορεία στο κυπριακό.
στ- ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου σε ξένους “επενδυτές” και ντόπιους πλουτοκράτες που στηρίζονται από το πολιτικό σύστημα.
ζ- πλήρης απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και υπακοή στις αποφάσεις των τοκογλύφων της Ε.Ε..
η- αύξηση της ανεργίας.
θ- διάλυση της ήδη προβληματικής ντόπιας παραγωγής.

Όλα αυτά θα καλυφθούν από μιαν έντονη προπαγάνδα ραγιαδισμού , υποταγής των λαϊκών δυνάμεων στις παραδοσιακές δομές εξουσίας και κούφιων υποσχέσεων.

Η μοναδική λύση είναι η ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ , για να γκρεμίσουμε τα κάστρα της ολιγαρχίας και της κατοχής των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων.

Μάθε για τις θέσεις και προτάσεις μας εδώ.

Λουκάς Σταύρου
ανεξάρτητος υποψήφιος ευρωβουλευτής
πρόεδρος Ε.ΔΗ.Κ.