Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Οι προτεραιότητες της κυπριακής αρχιεπισκοπής

Για τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο , προέχει η συντήρηση των ναών στην κατεχόμενη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας αντί η απελευθέρωση της πατρίδος .
Κάλεσε μάλιστα και τον άλλο αντιπρόσωπο του θεού , τον αρχιμουφτή , να έρθει να επιθεωρήσει τα τζαμιά στην ελεύθερη επικράτεια μας.
Αυτός ο εναγκαλισμός των δύο αδελφών θρησκειών που έχουν ως κορωνίδα τους τον θεό των Εβραίων , Γιαχβέ , παρατείνει την κατοχή και καλλιεργεί σε συνειδησιακό επίπεδο την αποδοχή μιας λύσης τουρκοσυνεταιριστικής όπου οι εκατέρωθεν ολιγαρχίες και παπαδοκρατίες θα ποιμαίνουν και αρμέγουν τα πρόβατα τους.

Σε αυτή τη προοπτική της αλλοτρίωσης εμείς επιστρέφουμε στην αρχαία Ελλάδα , στην ανθρωποκεντρική κοσμοθεώρηση και στη θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων προγόνων μας.
Το κίνημα της επανελλήνισης είναι κίνημα ελευθερίας υποστασιακής που ανοίγει την αυλαία του αγώνα ενάντια στους κατακτητές της πατρίδος και τους ολιγάρχες εκμεταλλευτές των παραγωγικών δυνάμεων του λαού.
Τούρκοι κατακτητές και τουρκοπροσκυνημένοι , οι Έλληνες επιστρέφουν στην ιστορία και διεκδικούν την πατρώα ιερή γη τους.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ