Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ε.ΔΗ.Κ. : Απάντηση του εθνικοκοινωνισμού στην ιδεολογική σύγχυση

Ένας από τους τρόπους του συστήματος που μηχανεύεται κατά των εχθρών του , όπως είμαστε εμείς οι εθνικοκοινωνιστές, είναι να σπέρνει την σύγχυση και κυρίως να μας συνονθυλέυει με την ακροδεξιά και την δεξιό-ελεγχόμενη εθνικοφροσύνη.
Για αυτό και εμείς προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα σας παραπέμπουμε στις θέσεις και προτάσεις μας για τις ευρωεκλογές του Μαίου 2014 όπου και επισημαίνουμε κάποιες από τις θέσεις μας , που μας διαφοροποιούν κάθετα και συγκρουσιακά με το σύστημα της ολιγαρχίας αφενός και αφετέρου με το ακροδεξιο-εθνικοφρονίστικο σύμφυρμα.


Στη γεωστρατηγική ζητούμε αλλαγή πορείας.
Έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας.
Κατεύθυνση προς ένα Ευρωπαϊκό Εθνικοκονωνικό Συνασπισμό και Ρωσο - ευρωπαϊκή συνεργασία που θα απωθήσει την επικυριαρχία του αμερικανοσιωνισμού και του ΝΑΤΟ.

Στο εθνικό θέμα ζητούμε αλλαγή στρατηγικής στη γραμμή της άσκησης του δικαίου της αυτοθέσμισης και της αυτοδιάθεσης με σκοπό την απελευθέρωση .

Στην οικονομία ζητούμε την έξοδο από την ευρωζώνη και την ανάκτηση της νομισματικής ανεξαρτησίας με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
Επιπρόσθετα ζητούμε την κατεδάφιση του ισχύοντος τραπεζικού συστήματος της ολιγαρχίας και την δημιουργία ενός νέου λαϊκού τραπεζικού συστήματος που θα επικεντρώνεται στην στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας.

Στο πολιτειακό ζητούμε αλλαγή πολιτεύματος , αλλαγή των θεσμών δια των οποίων παράγεται η εξουσία , κατάργηση του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού και ανάδειξη λαϊκής εξουσίας που θα αντιπροσωπεύει τις τοπικές κοινότητες και τις παραγωγικές ενώσεις και θα παράγεται μέσα από θεσμούς λαϊκής συνέλευσης και πυραμιδωτής ανακλητής αντιπροσώπευσης.

Στην παιδεία ζητούμε επανελλήνιση και εδραίωση στις αρχές του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και συγκεκαλυμμένα στην αρχή της ανθρωποκεντρικής κοσμοθέασης και της ανάδειξης και προαγωγής των δημιουργών.

Στα κοινωνικά θέματα ζητούμε την προστασία του λαού από κάθε μορφή βίας , εκμετάλλευσης και διαφθοράς καθώς και εξισορροπητική αναδιανομή του πλούτου ώστε να επωφελούνται τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα .

Στο θρησκευτικό ζήτημα , ζητούμε αναστήλωση της ελληνικής θρησκείας των πατρώων θεών στα πλαίσια του κοσμικού κράτους και της ανεξιθρησκείας.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο των θέσεων μας εδώ
Αν ύστερα από αυτές τις θέσεις μας θεωρείτε ότι ανήκουμε στο λεγόμενο χώρο της ακροδεξιάς και του συστημικού εθνικισμού της , τότε δεν φταίμε εμείς.
Πάνω από όλα είμαστε Έλληνες και θεωρούμε πως η ταυτότητα μας είναι ριζωμένη στην Ελλάδα και στις αξίες του πολιτισμού και του ανθρωπισμού της .

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ