Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ειρηνική ή αιματηρή επιστροφή σε εθνικό νόμισμα;


Σύμφωνα με την εθνικοκοινωνική πρόταση εξόδου από την Ευρωζώνη και επιστροφής σε εθνικό νόμισμα , οι καταθέτες στις ιδιωτικές τράπεζες δεν θα χάσουν ούτε ένα σέντ από τα λεφτά τους.
Με την διαφορά ότι τα λεφτά τους σε ευρώ θα μετατραπούν αυτόματα στο νέο εθνικό νόμισμα και θα μεταφερθούν επίσης στην κρατική κεντρική τράπεζα.

Οι ιδιωτικές τράπεζες θα κληθούν να πληρώσουν τα κλεμμένα λεφτά , να επιστρέψουν αυτά που πήραν από το κράτος και ως εκ τούτου να κατασχεθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Όσες ιδιωτικές τράπεζες δεν υποστούν κατασχέσεις θα λειτουργούν στη συνέχεια σε ένα νέο νομικό πλαίσιο όπου δεν θα έχουν καμία εγγύηση από το κράτος δηλαδή από τους φόρους του λαού.
Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα αν δεν γίνει ειρηνικά , δηλαδή μέσα από την πολιτική πίεση της λαϊκής βούλησης , τότε θα καταλήξουν οι εθνικές μας κοινωνίες στα εθνικά τους νομίσματα δια του αίματος και της λαιμητόμου.
Οπότε σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα τεθεί θέμα διάσωσης των καταθέσεων αλλά η οικονομία θα αναδιαταχθεί ριζικά μετά την αιματηρή κατάρρευση της αστικής- μεγαλοαστικής τάξης.
Η αστική τάξη στη προσπάθεια της να διατηρήσει τα κεκτημένα της και το ιδιωτικό τραπεζικό της σύστημα , σκάβει το λάκκο της και τροχίζει με την επιμονή της την λαιμητόμο στην οποία θα σκύψει το σβέρκο υπό την ορμή των λαϊκών επαναστατικών δυνάμεων.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ