Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Το πραγματικό αδιέξοδο στο κυπριακό


Η στρατηγική της υποχώρησης από την πλευρά των νομίμων εκπροσώπων της κυπριακής δημοκρατίας , αρχής γενομένης από το 1975 με τις πρώτες συμφωνίες μετατόπισης των “τουρκοκυπρίων” στη κατεχόμενη από τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας , οδήγησε στην αναβάθμιση και διεθνή αποδοχή του κατοχικού μορφώματος η οποία πέρασε στα σχέδια λύσης που επεξεργάσθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη ως συνιστών μόρφωμα μιας μετεξέλιξης της κυπριακής δημοκρατίας σε ομοσπονδία.
Σε 40 χρόνια , μέσα από την υποχώρηση των γραικύλων και Ρωμιών , η τουρκική εισβολή σχεδόν νομιμοποιήθηκε .
Ενώ αν ακολουθούσαμε απελευθερωτική στρατηγική ευθύς εξ αρχής αυτό δεν θα είχε συμβεί , γιατί καμιά διεθνής νομιμότητα δεν επικυρώνει την εισβολή , την κατοχή και τον εποικισμό αν το ίδιο το κράτος δεν αποδεχθεί αυτή την αδικία και παρανομία και δεν την νομιμοποιήσει μέσα από την υποχώρηση.
Με λίγα λόγια οι Τούρκοι πέτυχαν το στόχο τους σε μεγάλο βαθμό δια της δουλοπρέπειας και της υποχώρησης των εκπροσώπων της κυπριακής δημοκρατίας και της συναίνεσης του λαού προς αυτή την κατάπτυστη πορεία.
Το γεγονός αυτό συνιστά το πραγματικό αδιέξοδο και το πραγματικό εμπόδιο στην εμπέδωση της στρατηγικής της απελευθέρωσης.
Μείναμε λίγοι Έλληνες να πιστεύουμε στην απελευθέρωση ενάντια σε μια πελώρια μάζα ραγιάδων και γραικύλων.
Η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης που θα οδηγήσει στην πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου είναι πολύ δύσκολη.
Αν δεν σπάσει ο όγκος του ραγιαδισμού , τα πάντα είναι χαμένα. Οι Τούρκοι θα κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την Κύπρο και θα εξαναγκάσουν και τους Ρωμιούς να φύγουν από την Κύπρο .
Η μοναδική αντίσταση κατά την γνώμη μου μπορεί να προκύψει μέσα από ένα άλλο υποκείμενο αυθεντικής ελληνικότητας που θα διεκδικήσει την γη των πατέρων μας και του πολιτισμού μας .
Αυτό το ιστορικό υποκείμενο δεν είναι οι αφελληνισμένοι Ρωμιοί κάτοικοι της Κύπρου αλλά οι πραγματικοί νόμιμοι δικαιούχοι , οι πανέλληνες , οι όπου γης Έλληνες που θα διεκδικήσουν την γη των Ελλήνων προγόνων μας , την γη του Τεύκρου , του Πράξανδρου , του Αίαντα , του Ευαγόρα.
Οι αφελληνισμένοι Ρωμιοί της Κύπρου αποφάσισαν να σκύψουν το κεφάλι στην Τουρκία. Οι πανέλληνες έχουν χρέος να μπουν στην αντεπίθεση .
Η Κύπρος είναι η γη των Ελλήνων και των θεών μας.
Κύπρον ου μ' εθέσπισεν οικείν Απόλλων .

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ